Reiseliv

Røde Kors ber alle friske opp førstehjelpskunnskapen

Røde Kors venter massiv sommerutfart etter pandemien og stiller blant annet med spesialtrente frivillige til redningsoppdrag på fjellet og langs sjø og elver.

Publisert Sist oppdatert

­Reiselivsnæringen har lenge meldt om fullbookede hoteller. Samtidig er det stor interesse for ferie i Norge, både blant nordmenn og tilreisende fra andre land. Dette gjør at Røde Kors gjør seg klar for en travel sommer – en årstid som tradisjonelt er den travleste for organisasjonen.

Torsdag deltok justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en søk- og redningsdemonstrasjon ved Ulsrudvann i Oslo i anledning den offisielle åpningen av Røde Kors sin sommerberedskap.

Klare til å rykke ut

I løpet av sommermånedene deltar Røde Kors Hjelpekorps i rundt 500 oppdrag, noe som tilsvarer fem aksjoner hver dag – og det er om sommeren flest turgåere skader seg, eller går seg bort.

– Vi håper det ikke blir for mange alvorlige hendelser, men er klare til å rykke ut på kort varsel, sier nestleder i Hjelpekorpsets landsråd, Kenneth Gulbrandsøy.

Røde Kors har spesialtrente frivillige som bistår i krevende redningsoppdrag på fjellet og langs sjøer og elver året rundt.

– Ikke stol på mobilen!

– Denne sommeren oppfordrer vi alle innstendig om å friske opp førstehjelpskunnskapene sine, lære seg å navigere med kart og kompass, og være flinke til å pakke litt ekstra i tursekken selv på dagsturer, sier Gulbrandsøy.

Han ber om at ingen stoler på mobiltelefonen som navigasjonsverktøy, da både batteri og dekning kan svikte. Da er grunnleggende kart- og kompassferdigheter gull verdt.

Gulbrandsøy råder også alle til å alltid bruke redningsvest i båt og aldri bade alene.

Powered by Labrador CMS