Røde Kors stiller med spesialtrente frivillige til redningsoppdrag på fjellet og langs sjø og elver. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Røde Kors ber alle friske opp førstehjelpskunnskapen

Publisert: 16. juni 2022 kl 14.42
Oppdatert: 16. juni 2022 kl 14.46

­Reiselivsnæringen har lenge meldt om fullbookede hoteller. Samtidig er det stor interesse for ferie i Norge, både blant nordmenn og tilreisende fra andre land. Dette gjør at Røde Kors gjør seg klar for en travel sommer – en årstid som tradisjonelt er den travleste for organisasjonen.

Torsdag deltok justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en søk- og redningsdemonstrasjon ved Ulsrudvann i Oslo i anledning den offisielle åpningen av Røde Kors sin sommerberedskap.

Klare til å rykke ut

I løpet av sommermånedene deltar Røde Kors Hjelpekorps i rundt 500 oppdrag, noe som tilsvarer fem aksjoner hver dag – og det er om sommeren flest turgåere skader seg, eller går seg bort.

– Vi håper det ikke blir for mange alvorlige hendelser, men er klare til å rykke ut på kort varsel, sier nestleder i Hjelpekorpsets landsråd, Kenneth Gulbrandsøy.

Røde Kors har spesialtrente frivillige som bistår i krevende redningsoppdrag på fjellet og langs sjøer og elver året rundt.

– Ikke stol på mobilen!

Saken fortsetter under annonsen

– Denne sommeren oppfordrer vi alle innstendig om å friske opp førstehjelpskunnskapene sine, lære seg å navigere med kart og kompass, og være flinke til å pakke litt ekstra i tursekken selv på dagsturer, sier Gulbrandsøy.

Han ber om at ingen stoler på mobiltelefonen som navigasjonsverktøy, da både batteri og dekning kan svikte. Da er grunnleggende kart- og kompassferdigheter gull verdt.

Gulbrandsøy råder også alle til å alltid bruke redningsvest i båt og aldri bade alene.

Ledige stillinger – reiseliv