SAS-sjef Anko van der Werff har problemer med å få pilotene med på nye kostnadskutt.

SAS

SAS-pilotene mener det er tillitskrise i selskapet

Publisert: 23. februar 2022 kl 10.09
Oppdatert: 23. februar 2022 kl 10.09

SAS vil ha alle med på en kriseløsning. Pilotene nekter å bli med på nye kostnadskutt.

– Det er pandemien og reiserestriksjonene som i stor grad har ført til krisen. Vi mener de ansatte har båret byrden over lang tid, der 40 prosent har måttet forlate selskapet og mange er, og har vært, permitterte i lang tid.

Slik reagerer Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres Forening (NSF) på SAS-ledelsens planer om nye milliardkutt, ifølge Dagens Næringsliv.

Tirsdag presenterte SAS-sjef Anko van der Werff en ny plan der de årlige kostnadene skal kuttes med 7,5 milliarder kroner gjennom omfattende omstrukturering av virksomheten, nettverk, kollektivavtaler og andre kostnader.

SAS var allerede godt i gang med å kutte kostnadene med fire milliarder, en plan det la tidlig under coronakrisen. Men for norske SAS-piloter er det ikke aktuelt å bidra i noen ny dugnad, ifølge Klokset.

Stemningen mellom ledelsen i SAS og de ansatte har allerede vært anstrengt en god stund, og særlig forholdet til pilotforeningene. Pilotene utgjør en gruppe med høyt utdannede ansatte som er vanskeligere å erstatte enn kabinansatte og andre.

Fredag ble det kjent at norske SAS-piloter går rettens vei for å få tilbake jobbene de mistet under pandemien. Tirsdag sier den norske pilot-lederen at søksmålet går sin gang, uavhengig av ledelsens nye planer.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv