Reiseliv

Skistar Hemsedal om nyheter for neste vintersesong

Ny park og carvingbakke, oppgradert Fjellheis og lengre skidager.

Publisert Sist oppdatert

­Med Norges mest varierte tilbud av alpin skikjøring, lengste sesong og et av Nord-Europas høyeste heispunkt på 1450 meter, har Hemsedal noe for enhver skikjører. Med en stadig videreutvikling av tilbudet, ivaretar og styrkes også posisjonen som Skandinavias svar på alpene, og den kommende vintersesongen åpner SkiStar Hemsedal med fornyet Fjellheis, ny park, carvingbakke og flere kveldsbelyste bakker. I tillegg til forbedringer av skiopplevelsen, introduserer også Valle nyheter i år.

– Det er stor optimisme, utvikling og driv i Hemsedal og også hos oss i SkiStar. Videreutviklingen av tilbudet for å optimalisere skikjøringen og helhetsopplevelsen er blant de viktigste langsiktige målene vi har. På den måten imøtekommer vi ønsker fra den store bredden av våre gjester fra inn- og utland samt hytteeiere, og forblir førstevalget når skiferien planlegges, sier Andreas Smith-Erichsen, Destinasjonssjef hos SkiStar Hemsedal.

Skiområdet

Dortheløypa (løype 22) er nå tilbake, og store carvingsvinger passer godt i denne brede, blå løypa.

Kamelpukkelen (løype 7) er breddet og utbedret. Her blir det 11 nye snøtårn som gir 600 nye meter med snøproduksjon. Denne bakken vil oppleves som helt ny, og er bred nok for de virkelig store carving svingene.

Ny kompressorhall og kompressorer som vil bidra til mer effektiv snølegging og mer optimalisert snøproduksjon.

Fjellheisen (venstre side) erstattes med ny heis. Den gamle heisen var fra 1965. Heisen får nye master og fundament samt en bedre avstigning. Kapasiteten blir den samme som tidligere.

Belysning i Lialøypa (løype 21) bidrar til å øke non-stop- og kveldskjøringstilbudet ytterligere.

Lyssystemet i den nye parken samt Lialøypa justeres etter hvordan det naturlige lyset er, noe som er mer effektivt og strømbesparende.

Utvidete åpningstider i uke 51, 52, 7 og 8: man til tors kl 9-19

SkiStar Snow Park

Den røde parken flyttes til området under Tindenheisen. Det blir felles start for både den røde og blå parken, samt et tydelig definert parkområde. Vi har inngått et samarbeid med F-Tech, et Østerriksk selskap som prosjekterer parker, med spesialisering på parkbygging og som er blant de største på dette i Europa. De er ledende innen utvikling og design av parker.

Utviklingen av parken innebærer også digitalisering og 3D-modellering i forbindelse med bygging og vedlikehold av parken. Dette vil bidra til mer presise elementer og bedre finish.

To nye parktråkkemaskiner vil gjøre jobben med å bygge og vedlikeholde elementer lettere og mer energi- og ressursbesparende.

Den røde parken blir også belyst, noe som gjør at den blir tilgjengelig på både non-stop- og kveldskjøring.

I tilknytning til den nye parken er det etablert et nytt snøsystem med 4 store viftekanoner og 7 snøtårn, noe som vil bidra til mer effektiv snølegging og tidligere åpning.

Valle

I Valles område i Valleløypa åpner Valles musikkstudio igjen. Denne sesongen med nytt innhold. Inngangen til Valleskogen utvides, noe som gjør det mulig å komme inn med snø, og tilrettelegger for skikjøring gjennom hele sesongen. Vallerommet på SkiStar Lodge Hemsedal Alpin fornyes og vil fremstå i ny drakt.

Overnatting og matkonsept

Skarsnuten Hotell har 51 nye rom, velværeavdeling, konferansefasiliteter og ny, stor takterrasse. Åpner i november. Her blir det også 4 nye ulike matkonsepter.

Leiligheter i nye Totten Lodge blir tilgjengelig i SkiStars booking.

Leilighetene i Fjellnest ferdigstilles til jul 2022.

Bedre digitale opplevelser.

Det blir flere forbedringer i SkiStars app. Blant annet skal det bli enklere å komme i kontakt med kundeservice, smidigere å betale SkiPass og VIPPS-betaling for norske kunder lanseres.

Bærekraftige destinasjoner fortsatt høy prioritet

Innen 2030 skal SkiStar halvere sine utslipp og være klimanøytrale i driften. Den kommende vintersesongen fortsetter selskapet på veien mot målet, og infrastruktur er blant de mest sentrale områdene. Etter innføringen av biodrivstoffet HVO på maskinparken, er utslipp fra driften redusert med 90% på SkiStars norske destinasjoner.

Et utvalg av selskapets pågående og fremtidige tiltak:

Flere lademuligheter for elbiler på alle destinasjoner.

Hold Fjellet Rent – et initiativ av SkiStar som retter fokus på forsøpling i fjellet.

Satsningen på enda mer bærekraftige destinasjoner fortsetter, og det er en stor nyhet at SkiStar starter med salg av brukte ski på skistarshop.com.

Destinasjonsselskapene på begge SkiStars norske destinasjoner jobber kontinuerlig med å tilfredsstille kravene for merket som Bærekraftig reisemål. SkiStar er en sentral del av at denne merkingen for destinasjonen som helhet er mulig.

Powered by Labrador CMS