Reiseliv

SkiStar investerer 598 millioner - ny ekspressheis i Hemsedal

SkiStar har de siste årene endret seg fra å ha fokus på vinter, heiser og bakker til et selskap som skaper minnerike fjellopplevelser hele året. Viktige investeringer er nå vedtatt for å utvikle selskapets fjelldestinasjoner i Norge og Sverige ytterligere. Først ut er blant annet en ny seks-stols ekspressheis i Hemsedal, som skal stå klar til neste vinter.

Publisert Sist oppdatert

Investeringene, som samlet beløper seg til over en halv milliard svenske kroner for regnskapsåret 2023/24, fokuserer først og fremst på vinteren og et mer moderne heissystem, bedre bakker og mer effektiv snøproduksjon. En viktig investering er en ny seks-stols ekspressheis i Hemsedal – Lodge Express. I tillegg investeres det i sommeraktiviteter og forretningsutvikling.

– Vi vil utvikle våre fjelldestinasjoner hele året, samtidig som vintersesongen fortsatt er vår største virksomhet. For å sikre fremtidens fjellturisme og fornøyde gjester investerer vi i bedre skiopplevelser her og nå. Derfor føles det veldig bra at vi allerede til neste vinter kan presentere en ny ekspressheis i Hemsedal, sier Stefan Sjöstrand, administrerende direktør og konsernsjef i SkiStar AB.

Den nye ekspressheisen Lodge Express vil starte fra SkiStar Lodge og ta deg 1.733 meter opp i anlegget. Med en kapasitet på 3.000 personer i timen vil det bety en mye bedre inngang til skiområdet. Gjestene slipper å kjøre skålheis gjennom barneområdet for å ta seg opp til toppen. I tillegg vil det bli bygd en ny skålheis i tilknytning til terrengparken.

- Endelig får vi bedre kapasitet i skisystemet, og dermed enda flere minnerike fjellopplevelser for alle som besøker oss. Dette betyr mye for Hemsedal som destinasjon, både vinter og sommer, sier Andreas Smith-Erichsen, destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal.

Powered by Labrador CMS