Foto

Styrmann Erlend Remmen, Widerøe

Januar var krevende for Widerøe

Publisert: 6. februar 2024 kl 09.34
Oppdatert: 6. februar 2024 kl 09.34

­Kabinfaktoren er fremdeles svakt stigende og er opp med tre prosentpoeng i januar. 

Resultatet i januar bærer preg av en meget krevende værmåned med mange kanselleringer og forsinkelser. Værkanselleringer gjør at selskapet taper inntekter og pådrar seg ekstrakostnader med innkvartering av kunder, alternativ transport og ombooking av kunder til andre flyselskaper. Mye dårlig vær påvirker passasjertallene i januar negativt. 

Widerøe er fornøyd med markedet fremover og mener vi nå er tilbake til pre-pandemi forbrukeradferd, der kundene er betydelig tidligere ute med å planlegge reisen.  

– Vi er fornøyde med tallene for januar. Til tross for en av de verste værmånedene på mange år, fyller vi flyene bedre enn i fjor. Vi øker antall seter tilgjengelig i markedet, men antall passasjerer med Widerøe øker dobbelt så mye, sier administrerende direktør i Widerøe Stein Nilsen.

– Vi opplever at vi treffer markedet på en bra måte. Arbeidet med å skreddersy tilbudet sammen med Norwegian har allerede startet, og vi gleder oss veldig til å kunne tilby sømløse reiser fra Widerøe-land og ut i hele verden med Norwegians velutbyggede rutenett, avslutter Nilsen. 

Widerøe er nå en del av Norwegiankonsernet. Transaksjonen ble gjennomført 12. januar 2024 og Widerøe vil fremover rapportere tall etter samme mal som Norwegian, men separat. 

Saken fortsetter under annonsen