Annonse
Aleksander Løkkeberg Vartdal, Filip August Bendi, Håkon Solbakk, Marius Dragsten Kjelsrud og Runa Kvendseth skal kjempe om å bli Årets kokk 2021. Konkurransen finner sted i Vulkan Arena 19. oktober.

5 finalister kjemper om å bli Årets kokk 2021

Kandidatene som skal delta i Årets kokk er valgt ut av Bocuse-akademiet, som består av 11 av Norges tidligere deltagere i Bocuse d’Or-konkurransen siden 1987.

– Dette er veldig spennende kandidater som har de beste forutsetningene for å vinne Årets kokk og oppnå pallplassering i Lyon. Innsendelsesoppgavene deres viste både faglig dyktighet, originalitet og kreativitet, og kandidatene har interessante tanker om utviklingen av kokkefaget. Jeg gleder meg til å se hvordan de hevder seg i Årets kokk-finalen i oktober, sier faglig leder for Bocuse-akademiet, Tom Victor Gausdal.

Kandidatene er vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett bestående av storvilt og vinterlagret kål, en smårett med sild og potet og en ganefryd med skrei, lever, rogn og tang.

Samtlige kandidater har bred konkurranseerfaring fra før; Filip August Bendi og Marius Dragsten Kjelsrud har begge deltatt i Årets kokk tidligere. Aleksander Løkkeberg Vartdal vant Årets unge kokk i 2019, og Runa Kvendseth var Håvard Werklands commis i Årets kokk 2019, samme år som Håkon Solbakk var coach for Øyvind Bøe Dalelv.

– Årets kokk-konkurransen er et av verdens tøffeste uttak til Bocuse d’Or, og den som vinner har måttet jobbe knallhardt for å stå på toppen av pallen i Mathallen. I Norge er vi heldige som har så mange gode kokker å velge mellom, og vi er sikre på at de kandidatene vi har valgt ut blant søkerne er de beste til å hevde seg i løpet mot både Årets kokk, og deretter Bocuse d’Or, sier Sven Erik Renaa, styreleder i det norske Bocuse-akademiet.

Det er Stiftelsen Norsk Gastronomi som arrangerer Årets kokk, og daglig leder Arne Sørvig er fornøyd med de fem kandidatene som slapp gjennom Akademiets nåløye. 

– Akademiet har valgt ut fem spennende kandidater som alle kan hevde seg internasjonalt. De siste årene har Stiftelsen Norsk Gastronomi jobbet litt ekstra med rekruttering av kvinnelige konkurransekokker og unge kokketalenter, og derfor er det ekstra gledelig å se at det denne gangen både er en kvinnelig kandidat, og at den første vinneren av Årets unge kokk er med blant finalistene. Det blir spennende å se hva denne gjengen presterer i Årets kokk i oktober.

Vinneren av Årets Kokk 2021, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i 2022 og verdensfinalen i Lyon i 2023.

Årets Kokk 2021 – Kandidater 
Aleksander Løkkeberg Vartdal (25), kjøkkensjef ved Happolati i Oslo

Filip August Bendi (32), kreativ utvikler ved Hotel Bristol i Oslo

Håkon Solbakk (29), kjøkkensjef ved Speilsalen i Trondheim

Marius Dragsten Kjelsrud (27), kjøkkensjef ved Spiseriet i Stavanger

Runa Ailin Kvendseth (23), kokk ved RE-NAA i Stavanger

 

Annonse
Annonse
Annonse