Annonse

Burger King åpner en verdensnyhet

Fredag klokken 10 kan restaurantsjef Fakiha Mirza og assisterende restaurantsjef Espen Navjord tenne grillen på Langrønningen.

– Den nye restauranten er den første av sitt slag i verden, og jeg gleder meg veldig til å vise den frem. Restauranten er bygget i tre og er veldig fin. Store vinduer gir nærhet til naturen, og jeg tror at mange vil like den splitter nye peisen vår. Det varme lyset, fargene og peisen gjør restauranten veldig koselig, forteller Mirza ivrig.

Arkitektene har tegnet et nytt bygg som fremhever skandinavisk design, byggetradisjoner og arkitektur. Dette er et helt nytt restaurantkonsept, og Burger King på Langrønningen er den første av en rekke tilsvarende restauranter som vil åpne i hele Skandinavia.

Mirza og Navjord skal drive restauranten sammen med 22 nye medarbeidere. Mirza kommer fra hotellbransjen, og jobbet selv på Burger King for noen år siden.

– Vi har fått inn 72 søknader og har samlet en strålende gjeng med varierende alder, bakgrunn og erfaring. Det er veldig hyggelig at så mange ønsker å jobbe hos oss, og jeg gleder meg til å bli kjent med alle mine nye medarbeidere, sier Mirza.

Navjord begynte på Burger King Mandal i mars, og har raskt steget i gradene.

– Mange har sin første jobb på Burger King, og vi har ansatt mange skoleelever til deltidsstillingene. I Burger King er vi opptatt av å gi unge medarbeidere ansvar dersom de ønsker dette, og jeg har selv vært veldig fornøyd med å få ansvar tidlig, forteller Navjord.

Tett samarbeid med NAV

Burger King har samarbeid tett med NAV gjennom hele rekrutteringsprosessen. Deepak Sharma er franchisetaker med sine partnere Anil Kumar Sharma, Vijay Kalsi, Parmod Kumar Sharma og Ring Holding.

– Fordi kunnskap kan læres, har vi hatt fokus på personlige egenskaper hos søkerne. Tidligere erfaring er ikke så viktig. Vi tok kontakt med Nav tidlig, og har truffet mange flotte mennesker som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet, og ansatt flere. Nå skal vi sammen gi den beste servicen til våre gjester, forteller Sharma.

Restauranten på Langrønningen blir hans åttende restaurant.

Burger King vokser og har hatt høy etableringstakt de siste årene. Restauranten på Langrønningen blir nummer 91 i rekken og har Drive-Thru, uteplass og åtte ladestasjoner for elbil. Antall sitteplasser inne 102, ute 72.

 

 

 

Annonse
Annonse
Annonse