Annonse
Kristin Krohn Devold  Foto: NHO Reiseliv

Byrådet i Oslo holder fortsatt serveringsstedene stengt

NHO Reiseliv reagerer med stor skuffelse på at Oslo ikke vil vurdere å åpne for servering i Oslo før 20. mai. Mange arbeidsplasser settes i fare, sier Kristin Krohn Devold, adm. dir. i NHO Reiseliv.

– Oslo er dødt med dagens situasjon, og det er nå ingen grunn til oppholde seg i byen. Slik har det vært i et halvt år. Å kun tillate takeaway-servering er et for strengt tiltak som ikke står i forhold til dagens smittesituasjon. Kompensasjonsordningen treffer ikke alle bedrifter, og de som mottar støtte får kun dekket rundt 10 til 15 prosent av utgifter. Det eneste som kan redde bedrifter og arbeidsplasser er en gjenåpning, sier Kristin Krohn Devold.

Reiselivsdirektøren sier at mangelen på åpning i serveringsbransjen trolig betyr at den ukontrollerte festingen i parker, uteområder og i hjemmet vil fortsette. I tillegg betyr det at restaurantenes økonomi presses ytterligere. Færre vil klare å overleve, sier Kristin Krohn Devold.

– Dette øker forventningene fra reiseliv- og serveringsbransjen om at regjeringen og Stortinget i behandlingen av Revidert Nasjonalbudsjett forlenger alle tiltakene til minst 1. oktober. Det tar tid fra åpning til normal omsetning, sier hun.

Klar forventning om åpning senest 21. mai

Byrådet presiserte at Oslo vil følge de nasjonale reglene, og ha åpningstid til kl. 22.00. Gitt smittesituasjonen, har NHO Reiseliv en klar forventning om at bedriftene får åpne fra senest fredag 21. mai, og dermed kunne hente verdifull omsetning som vanligvis foregår i helgen, avslutter reiselivsdirektøren. 

NHO Reiselivs medlemsundersøkelse, gjennomført av 596 respondenter 8. - 13. april 2021, viser at:

75 prosent av servering- og utelivsbedrifter i Oslo har permittert mer enn tre- 

fjerdedeler av de ansatte

42 prosent av servering- og utelivsbedrifter i Oslo har allerede gjennomført

oppsigelser

52 prosent av servering- og utelivsbedrifter i Oslo planlegger oppsigelser

65 prosent av servering- og utelivsbedrifter i Oslo mener det er en reell risiko for at

de går konkurs.

Annonse
Annonse
Annonse