Annonse

Fire finalister i Årets unge kokk

Kandidatene som skal delta i Årets unge kokk, er valgt ut av Bocuse-akademiet. For å kvalifisere seg måtte de fire finalistene presentere en ganefryd med skrei, lever, rogn og tang, og en fritolkningsoppgave med modnet klippfisk, meierifløte, mandelpotet og vinterlagret gulrot. 

-  I søknaden om å få delta måtte de unge kokkene modernisere norske mattradisjoner, og resultatene var veldig overbevisende. De fire kandidatene ble valgt ut på bakgrunn av fagkunnskap og kreativitet i oppskrifter og presentasjon. Jeg gleder meg til å følge dem på veien til Årets unge kokk-finalen i oktober. Forhåpentligvis ser vi dem også igjen i Årets kokk om noen år, sier Sven Erik Renaa, styreleder i det norske Bocuse-akademiet.

Ønsker å gjøre gode kokker enda bedre

Årets unge kokk retter seg mot kokker under 25 år. Med konkurransen ønsker Stiftelsen Norsk Gastronomi å bidra til å skape et større miljø av norske kokker, som på sikt skal kunne hevde seg i individuelle internasjonale konkurranser, for så å bli blant landets beste kokker.

- For at norske kokker skal fortsette å hevde seg på pallen i Bocuse d’Or, er det avgjørende at unge kokketalenter får muligheten til å bygge relevant konkurranseerfaring. I prosessen løftes både den enkelte kokk, kokkefaget, matnæringene, de gode råvarene og den norske gastronomien, forklarer Arne Sørvig, daglig leder for Stiftelsen Norsk Gastronomi.

Årets unge kokk ble for første gang arrangert i 2019. Vinneren ble Aleksander Vartdal, kjøkkensjef på Happolati i Oslo, som i år er en av finalistene i Årets kokk.

Årets unge kokk 2021 – Kandidater

Andrea Svendsen (24), Kokk ved BULA Neobistro, Trondheim

Celine Ekholt (23), Kjøkkensjef ved Winther, Oslo

Olve Akselsen (23), Kokk ved Fish&Cow, Stavanger

Siriyaporn Rithisirikrerg (22), Kokk ved Thon Hotel Lofoten

 

Annonse
Annonse
Annonse