Annonse

Hvem blir Årets Kokk 2021?

Duellantene i Årets Unge Kokk skal vise fremtidens gastronomi med hønseegg, grønnkål og Norvegia-ost i forretten. Hovedretten skal bestå av rustikktomat, flekksteinbit og persillerot, purreløk eller blomkål.

De fem erfarne konkurransekokkene i Årets Kokk har hel piggvar med sjøkreps, sankede varer fra havbunn og kyst, norske epler, sellerirot, sjalottløk og meierismør som obligatoriske råvarer i fatoppgaven. I tallerkenoppgaven skal det være en trio av høstgrønnsaker, mangfold av sankede varer fra skog og mark og meierifløte, som skal kombineres med økologisk Hovelsrudkylling.

Konkurransen vil finne sted på Vulkan Arena, vis-à-vis Mathallen. Det vil også bli satt opp skjermer på flere punkter i Mathallen, slik at man kan følge med på konkurransen derfra. Konkurransen vil også bli streamet i sin helhet på www.nordicfoodlive.no

Kandidatene i Årets kokk 2021 er:

Team ALV - Kandidat Aleksander Løkkeberg Vartdal er 26 år og fra Oslo. Han begynte som lærling på Statholdergaarden, har vært kokk og kjøkkensjef på Happolati og jobber nå som souschef på Centropa. Han har erfaring fra Det Norske Kokkelandslaget junior, og ble i 2019 historiens første vinner av Årets Unge Kokk. Commis: Ingrid Gledittsch - Coach: Stian Gregersen

Team Bendi - Kandidat Filip August Bendi, er 32 år og fra Sandnes. Han jobber som kreativ utvikler for Thon Hotels, med base på Hotel Bristol. Han gikk læretiden på Tango i Stavanger, og har jobbet på anerkjente restauranter i København, Stockholm og New York. I 2015 begynte han som kjøkkensjef for NB Sørensen Annen Etage i Stavanger. Han var med i NM for lærlinger i 2007 og 2008, og har deltatt i Bocuse d’Or som commisen til Gunnar Hvarnes i 2010 og 2011. Han ble medlem av kokkelandslaget i 2015, deltok i NM i 2018, og var kandidat i Årets Kokk i 2017 og 2019. Commis:  Martine Espeland  -  Coach: Øyvind Bøe Dalelv

Team Solbakk - Kandidat Håkon Solbakk er 29 år gammel og kommer fra Nærøysteine i Nord-Trøndelag. Håkon jobber i dag som kjøkkensjef på Speilsalen i Trondheim. Tidligere har han jobbet som kjøkkensjef på Nordøst og som soussjef, kokk og lærling på Riva Niedelven. Han har vært medlem av kokkelandslaget i seks år, og deltok i Årets kokk som commis for Adrian Løvold i 2013, og som coach for Øyvind Bøe Dalelv i 2019.  Commis: Eli Anne Sundset  -  Coach: Christopher W. Davidsen

Team MDK - Den 27 år gamle kandidaten Marius Dragsten Kjelsrud fra Stjørdal, er til daglig kjøkkensjef ved Spiseriet Stavanger konserthus. Han hadde læretiden ved Credo Restaurant, før han fikk jobb på Bagatelle. Han har siden jobbet ved flere internasjonale restauranter som Madam Woo på New Zealand og på Studio, Søllerød Kro og Kong Hans Kælder i Danmark. Han deltok på Årets kokk i 2019 hvor han vant bærekraftsprisen, og har vært med i tre NM i kokkekunst, med sølv som beste plassering.  Commis: Sara Aarsland -  Coach: Jan-Erik Hauge

Team Runa - Kandidat Runa Ailin Kvendseth er 23 år gammel og kommer fra Ekeberg i Oslo. Læretiden hadde hun på Statholdergaarden og hun har tidligere jobbet ved Speilsalen i Trondheim. I dag jobber hun som kokk ved RE-NAA i Stavanger. Som konkurransekokk har hun vunnet NM for lærlinger to ganger, og sølv i NM i kokkekunst 2017. Hun var på Det Norske Kokkelandslaget junior da de tok bronse i VM 2018, og hun var også commisen til Håvard Werkland i Årets kokk 2019.  Commis: Petter Harbo Soma  - Coach: Tony Martin

Dommerne Årets Kokk:

Gjestedommere: Esben Holmboe Bang, Ronni Mortensen og Serge Vieira.

Bocusekokker: Bent Stiansen, Arne Brimi, Eyvind Hellstrøm, Ørjan Johannesen, Gunnar Hvarnes, Lars Erik Underthun, Geir Skeie og Christian André Pettersen.

President: Sven Erik Renaa

Faglig Leder: Tom Victor Gausdal

Årets unge kokk: Duellen 2021

Andrea Svendsen er 24 år og jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Med seg på teamet har Andrea commis Melina Wang Brekke og coach Reneé Fagerhøi, begge fra Bula Bistro i Trondheim.

Fra Lofoten kommer 22 år gamle Siriyaporn “Mymint” Rithisirikrerg. Hun er kokk på Thon Hotel Lofoten. Mymint har med seg commis Robin Pettersen (Thon hotel Lofoten) og coach Alexander Fredriksen (Thon hotel Nordlys).

Dommerne Årets Unge Kokk:

Frida Ronge, Hanne Ruthgerson, Mikael Svensson, Nicolai Lundsgaard og Espen Ramnestedt.

 

 

 

 

Annonse
Annonse
Annonse