Annonse
Foto: Thor Steinhovden

Kommunene må legge tilrette for at serveringsbedriftene kan komme i gang igjen

Regjeringen annonserte i dag at man på fredag 16. april går til trinn én i gjenåpningsplanen for Norge. Reiselivsdirektør Kristin Krohn Devold oppfordrer kommuner over hele landet til å nå gå i dialog med det lokale reiselivet og bistå bedriftene med en fremoverlent holdning i gjenåpningsfasen. Å bevilge midler til gjenåpning, gi gratis skjenkebevilling og gratis leie av gateplass ut året er alle mulige tiltak, sier hun.

– Det er veldig gledelig at vi nå tar første steg mot full gjenåpning. De aller fleste reiselivsbedrifter er avhengige av å få opp aktiviteten raskt for å unngå konkurs. Det er spesielt viktig at kommuner med særskilte tiltak som Oslo, åpner opp med én gang det er forsvarlig, sier reiselivsdirektøren.

– Det sitter titusenvis av permitterte i reiselivet og klør etter å komme tilbake på jobb. Derfor må også kommuner med særskilte tiltak nå tenke kreativt i gjenåpningen, for eksempel ved å raskt tillate uteservering. Med god avstand og smitteverntiltak er det fint mulig å ta en øl eller et glass vin til måltidet på en forsvarlig måte, sier Krohn Devold.

Regjeringens endringer åpner for:

- Skjenking til kl. 22, med krav om matservering.

- Avstandsanbefalingen endres tilbake til 1 meter.

- Arrangementer som kun samler personer fra én kommune kan gjennomføres.

- Inntil 100 personer på arrangementer innendørs, som kultur- og     

  idrettsarrangementer, konferanser og gudstjenester, der alle sitter på faste tilviste  

  plasser.

- Inntil 200 personer på arrangementer utendørs.

- Inntil 5 gjester i private hjem.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse