Annonse
Sommelier-kullet i Oslo.

Nytt kull uteksaminert ved Norsk Sommelier Utdannelse

For å kunne smykke seg med tittelen Sommelier, må man først gjennom to dager med eksamen. Dag 1 består av teori, totalt 54 spørsmål må besvares, fra enklere spørsmål med korte besvarelser til mer avanserte spørsmål som krever utredende svar.

Dag 2 er det praktiske oppgaver. Der må de klare blindsmaking av 4 viner, 2 øl og 4 typer brennevin, samt fremførelse av øvelsene «dekantering» og «mat og vin i kombinasjon» foran sensor.

I Oslo har året har vært utfordrende for både studenter og skolens ledelse. Det har vært preget av mye endringer underveis, med stadig nye restriksjoner fra regjeringen. Noen av undervisningsdagene har blitt gjort online, ettersom det ikke var tillatt å møtes i større grupper. Spesielt kritisk var det i perioden rundt skjenkestoppen i fjor vinter. Hva gjør man da, når skolen underviser i vin? Denne problemstillingen hadde heller ikke kommunene et godt svar på til å begynne med, men det ordnet seg heldigvis for studentene da dette faller under undervisning.

- Det skal sies; hvilken fantastiske utvikling disse studentene har hatt siden januar! Tross et utfordrende år, så er det mange suverent flotte sommelierspirer her som vil glede mange gjester rundt om i landets restauranter i mange år fremover, sier eier og foreleser i NSU, Ken Engebretsen.

I Bergen (bilde av deltagerne over til høyre) har reglene vært noe annerledes, og det har kun vært behov for én forelesning online.

Eksamen ble gjennomført på Scandic St. Olavs plass i Oslo og på Scandic Byparken i Bergen. Det var totalt 38 studenter til eksamen i Oslo og 17 studenter til eksamen i Bergen. Ålesund ble uteksaminert tidligere i år.

- Det er totalt nesten 60 elever som har studert hos oss i år, og det er jo gøy å se at så mange har valgt å studere vinfaget under en pandemi, som ellers har rammet HoReCa-markedet hardt, sier Engebretsen.

29. november ble det holdet eksamensseremoni for elevene i Oslo og det samme i Bergen 30. november.

 

Annonse
Annonse
Annonse