Annonse

Parmigiano Reggiano auksjonerer bort 21 år gammelt ostehjul under World Cheese Awards

Under arrangementet vil det bli arrangert nettauksjon av et 21 år gammelt hjul med Parmigiano Reggiano – en av verdens eldste spiselige oster. Auksjonen skjer på innsamlingsplattformen Givergy fra 27. oktober til 6. november og er åpen for alle i hele verden som ønsker å legge inn bud. Budgivning og donasjoner kan gjøres på følgende lenke: https://givergy.uk/parmigianoreggiano2021/

Dette Parmigiano Reggiano-hjulet er et av de første i sitt slag. Minimum lagringstid for et parmesanhjul er 12 måneder, og deretter blir hvert enkelt hjul kvalitetskontrollert av en av medlemmene i konsortiet. En maksimal lagringstid har imidlertid aldri blitt bestemt, og Parmigiano Reggiano lagret i 24, 36, 40 og 48 måneder, er som regel enkelt å få tak i i butikken. Hver enkelt alder gir uventede og uovertrufne aromaer og smaker, og et 21 år gammelt ostehjul forventes derfor å ha en varm, halmgul fargetone og en intensiv, ristet duft. Den aromatiske analysen forventes å bestå av røykaktige toner av lær, undervegetasjon og trøffel. Osten vil sannsynligvis ha en spesiell struktur: tørr, svært smuldrete og løselig. Dette er en eksklusiv gave og en velsmakende følgesvenn til en strukturert, fyldig vin.

Ostehjulet ble produsert i april 2000 på meieriet Latteria di Tabiano, som den gangen ble ledet av avdøde Erio Bertani. Det var et av de første Parmigiano Reggiano-hjulene som ble tildelt den prestisjefylte utmerkelsen «Quality of the Mountain» av Conva-konsortiet, som har som oppgave å beskytte og promotere produkter fra Apenninene. Hjulet ble senere kjøpt av Erio Bertani selv, som hadde det på lager til 2018, da hans kone Susetta Sforacchi og barna bestemte seg for å donere det til veldedighet til minne om ham.

Inntektene går til humanitært arbeid

Alle inntekter fra auksjonen vil bli donert til to solidaritetsprosjekter som Parmigiano Reggiano-konsortiet er svært engasjert i: Aiutiamo il mondo di Padre Marco Canovi («La oss hjelpe verden av Fader Marco Canovi») og La Forma Del Cuore («Hjertets form»).

Pastor Marco Canovi har viet sitt liv til humanitært arbeid i Uganda, der han har bidratt til byggingen av Matany-sykehuset og en tilhørende sykepleier og jordmorskole. Han brenner for utdanning og bedre livskvalitet for barn og unge og har fått bygget både grunnskoler og videregående skoler i regionen. Målet hans er fremfor alt å forbedre jordbruksforholdene ved å grave brønner, konstruere dryppvanningssystemer og dyrke jorden. Oppdraget hans i Karamoja-regionen har vært å hjelpe lokale jordbrukere med å anlegge og lykkes med plantasjer for dyrking av mais, grønnsaker, frukt og andre nyttevekster.

Inntektene fra auksjonen doneres til pastor Canovis ideelle arbeid og skal gå til den allerede påbegynte byggingen av en pediatrisk klinikk i Apeitolim, som beregnes å stå ferdig i 2022. Pengene fra auksjonen vil være et uvurderlig tilskudd for klinikken, både når det gjelder å rekruttere personale og anskaffe medisinsk utstyr.

La Forma Del Cuore er et prosjekt som har blitt startet av Nazionale del Parmigiano Reggiano – en sammenslutning av Parmigiano Reggiano-meierier som markedsfører osten i Italia og i utlandet, i samarbeid med Parmigiano Reggiano-konsortiet. Prosjektet har bidratt i ulike humanitære oppdrag i Sentral-Afrika, blant annet De uskodde karmelittene og den ideelle organisasjonen Mama Sofia, som blir drevet av Zakaria Seddiki, konen til Luca Attanasio, som var Italias ambassadør til Den demokratiske republikken Kongo fra 2017 frem til han ble brutalt drept i februar 2021. Mama Sofia-organisasjonen støtter hardt utsatte kvinner og familier i Kongo ved å tilby helsetjenester, rent vann og skolebøker for barn.

Inntektene fra auksjonen som doneres til La Forma del Cuore, går til Mama Sofia Medical Centre, som er den første klinikken som kjemper mot underernæring i Boma (Kongo). Her skal minst 100 barn garanteres medisinsk hjelp hvert år.

Ostehjulet vil bli utstilt på World Cheese Awards, der representanter fra Parmigiano Reggiano-konsortiet også vil delta. Det blir også en stand der deltakerne kan lære mer om Parmigiano Reggiano.

Annonse
Annonse
Annonse