Annonse
Foto: iStock/Revolu7ion93

Pizza-NM på UMAMI

Mike og Dan Arvblom lærte pizzakunsten av sin far, som igjen lærte faget i «pizzaens Mekka», Napoli. De må ha gått en god skole for Mike har endt opp som verdensmester – og sammen med broren Dan, arrangerer de nå sitt eget pizzamesterskap.

For første gang skal de nå arrangerer et norsk mesterskap – hvor vinnerne får delta i «VM i pizza» i Italia. I Sverige har de arrangert tilsvarende event de siste seks årene, med stor suksess og oppmerksomhet.

- Det aller morsomste er at våre vinnere blir «pizza-kjendiser» og gjør stor suksess i kjølvannet av konkurransen, sier de to brødrene.

- Faktisk har vi flere eksempler på at salget har økt med over 30% på restaurantene der vinneren jobber. Og mange har åpnet sin egen restaurant i kjølvannet av en seier – eller åpnet enda flere restauranter.

Tre ulike disipliner

Det skal konkurreres i tre forskjellige «distanser». Alle øvelsene er individuelle – og man stiller med egne, medbragte ingredienser.

For å delta må man være – eller ha vært tilknyttet restaurantbransjen, eller være proff på annen måte. Man kan representere seg selv, eller en restaurant eller kjede.

Øvelsene er:

1) Margherita – klassikeren

2) Dessertpizza – en helt unik og krevende øvelse

3) Gourmet – her er det lov å boltre seg

Til sammen er det plass til 15 deltakere i hver disiplin. Man kan delta i flere øvelser og det er «first come – first serve» som gjelder i påmeldingen.

Konkurransen er veldig publikumsvennlig – og blir også produsert som et gigantisk TV-show, hvor alle kan følge med på hvordan hver av kokkene jobber og komponerer mesterskapspizzaene.

- Vi er veldig glade for å få lagt denne store konkurransen til UMAMI ARENA, hvor konkurransen følges «live», sier direktør Torill Engelberg. - Vi vet hvor mye det betyr for en bransje å kunne kåre sine «champions». Og i en så stor og populær kategori som pizza, vil det henge veldig høyt å kunne smykke seg med en slik tittel, sier Engelberg.

 

Annonse
Annonse
Annonse