Annonse
 Tom Haakon Andersen og Helena Säll drikker halvlitere med øl en siste gang på Sagene lunsjbar i Oslo før skjenkestopp blir innført over hele landet natt til onsdag 15. desember. Begge jobber på den kjente nabolagsrestauranten som henholdsvis kokk og soussjef, og er usikre på hva fremtiden bringer. De mener at regjeringens krav om full skjenkestopp er latterlig og rammer restaurantbransjen urettferdig og hardt. Foto: Heiko Junge / NTB

Siste pils før full skjenkestopp

Fra midnatt er norske skjenkesteder tørrlagte. Det skal de være de neste fire ukene. Latterlig, sier folk i serveringsbransjen.

– Det blir ikke lov å drikke alkohol på restauranter, barer eller hoteller, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på regjeringens pressekonferanse mandag kveld.

Folkehelseinstuttet mener tiltaket vil ha «betydelig smitteverneffekt». Helsedirektoratet anbefalte også å innføre skjenkestans, og regjeringen har valgt å ta anbefalingene til følge.

Skjenkestansen trådte i kraft natt til onsdag 15. desember og skal foreløpig vare i fire uker, til midten av januar.

NTB møtte tirsdag kveld to restaurantansatte som nå er usikre på hva fremtiden bringer. Tom Haakon Andersen og Helena Säll drakk en halvliter på Sagene lunsjbar i Oslo for siste gang i år.

Begge jobber på den kjente nabolagsrestauranten som henholdsvis kokk og soussjef. De mener regjeringens krav om full skjenkestopp er latterlig og rammer restaurantbransjen urettferdig og hardt.

Også NHO er bekymret:

– De aller fleste tvinges til å permittere nå på grunn av skjenkestoppen som har revet bort næringsgrunnlaget til hele serverings- og utelivsbransjen, sier sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Annonse
Annonse
Annonse