Restaurant Bro.

VisitÅlesund

Svært god innbooking foran julebordsesongen

Redaksjonen
Publisert: 5. november 2021 kl 13.15
Oppdatert: 5. november 2021 kl 13.15

Joakim Hoff, restaurantsjef for Bro i Ålesund, har måttet si nei til flere grupper som har prøvd å bestille julebord i helgene frem mot jul. Allerede i august begynte julebordbestillingene å rulle inn, forteller han til NRK Møre og Romsdal.

– Vi ser at det har vært tidligere trykk enn før, sier Joakim Hoff, han mener folk har lengtet etter å komme ut igjen.

Og med fulle bookinglister, ligger restauranten an til å få den beste julebordsesongen siden de åpnet i 2018.

Bedriften BKK Enotek i Ålesund er en av bedriftene som var om seg og bestilte julebord med en gang Norge gjenåpnet. Der gleder de seg nå veldig til å få være sammen igjen.

– Endelig får vi lov til det, sier Wenche Fjørtoft, som er regionleder i bedriften.

Mange av de ansatte har hatt lange arbeidsdager alene, og Fjørtoft vil vise at hun setter pris på alle som har stått på. – Det gjør noe med folk når du ikke kan være sosial. Det er også viktig å bygge teamet, sier Fjørtoft.

Ivar Breivik og XL Gruppen driver åtte spisesteder i Ålesund. Han merker godt at bedriftsmarkedet har våknet til liv igjen.

Saken fortsetter under annonsen

– Vi begynte allerede å føle på fulle helger i begynnelsen av september. Folk var veldig mye tidligere ute og bestilte julebord, selv de små firmaene, sier Breivik.

Han er overrasket over årets sesong. Den ser ut til å bli mye bedre enn han hadde turt å håpe på. – Dette er det man kan kalle en topp julebordsesong, sier Breivik.

Med fulle ordrebøker kan Ivar Breivik senke skuldrene, for da klarer de seg gjennom tiden etter jul, som normalt er en tøff tid for reiselivsnæringen.

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, har fått positive tilbakemeldinger på årets julebordsesong fra hele landet.

– Da samfunnet åpnet 25. september opplevde vi enkelte steder at nesten samtlige juleborddager ble fullbooket umiddelbart. Det er gledelig. Hver eneste bedrift trenger å fylle kassa nå, for den har vært tom i snart to år.

 

https://www.nrk.no/mr/fullbooka-restauranter-i-alesund---bra-julebordsesong-over-hele-landet_-sier-nho-reiseliv-1.15708001

Saken fortsetter under annonsen