Annonse
Foto: Wikipedia

Umoe Restaurants selges

Umoe Restaurants er en ledende aktør innen restaurant, take away og levering, med merkevarer som Peppes Pizza, Fattigmann, La Baguette og Kjøkken og Kaffe. Umoe Restaurants har også franchisene for TGI Fridays i Norge, og Starbucks i Norge og Sverige. Umoe Restaurants har 140 restauranter (inkl. franchise) og en normal årlig omsetning på 1,3 mrd. kroner.

Jordanes eier i dag merkevareselskapet Scandza, som eier og utvikler ikoniske merkevarer som Synnøve Finden, Sørlandschips, Leiv Vidar, Finsbråten, samt kjente merkevarer i Sverige og Danmark. Jordanes omsatte i 2020 for ca. 5 mrd. kroner.

Umoe Restaurants og Scandza har samarbeidet siden 2009. Scandza har stått for salg og utvikling av merkevaren Peppes i dagligvarehandelen. I 2019 ble samarbeidet ytterligere styrket gjennom felles eierskap til Westend Bakerier, for produksjon og markedsføring av Peppes-produkter. Dette har gjort Peppes til en sterk utfordrer til etablerte merkevarer innen pizza i dagligvarehandelen.

- Jeg har eid Umoe Restaurants siden 2002 og har sterke følelser for selskapet. Jeg er overbevist om at Umoe Restaurants og Scandza, med et felles eierskap, vil kunne utnytte synergier, utvikle gruppens merkevarer ytterligere og etablere nye. Jeg gleder meg til å bidra til dette både som eier og styremedlem i Jordanes, sier Jens Ulltveit-Moe.

- Scandza ble etablert i 2007 basert på en strategi om å tilby sterke lokale mat- og drikke-merkevarer til skandinaviske forbrukere i alle forbrukersituasjoner, uansett om innkjøpene gjøres i dagligvarebutikken eller kiosken, eller på restauranten eller bensinstasjonen. Gjennom kjøpet av Umoe Restaurants kan vi nå forbrukerne gjennom enda flere kanaler. Vi ser med stor glede og forventning frem til å ta en så ikonisk merkevare som Peppes til neste nivå, samt videreutvikle selskapets restauranter og kafeer sammen med flinke folk i organisasjonen, sier styreleder i Jordanes, Stig Sunde.

Jordanes vil fortsatt kontrolleres av partnerne Karl Kristian Sunde, Jan Bodd og Stig Sunde, samt nesten hundre ansatte.

Transaksjonen er forventet å være gjennomført innen utgangen av mai i år.

Partene har avtalt ikke å opplyse om kjøpsprisen.

 

Annonse
Annonse
Annonse