Restaurant

Først ba han dem om å dra dit Peppern Gror, nå blir han partner med EIK Servering

Samir Sharma har i løpet av syv år (fem år om man trekker fra covid årene) bygget Norges største indiske restaurantkonsern, Der Peppern Gror, med oppvaskhjelpen som kjøkkensjef.

Publisert Sist oppdatert

I 2023 forventer de en omsetning på NOK 100 millioner, med en EBITDA på 12-14 millioner. Nå selger han halve selskapet til EIK Servering.

Der Peppern Gror fylte 7 år i november, og har vokst til å bli over 100 ansatte.

Etter ett år med dialog og forhandlinger, ble Samir og EIK Servering

enige om å fortsette eventyret sammen.

– Da jeg fikk den første telefonen ba jeg dem vel pent om å dra dit peppern gror, men etter flere gode samtaler, ble vi enige om at vi utfyller hverandre godt og at vi står sterkere sammen, sier Samir Sharma, gründer og daglig leder i Der Peppern Gror.

EIK Servering får med seg to nye restauranter, fire matboder, en foodtruck og 100 millioner i omsetning på laget når de nå tar over halvparten av Der Peppern Gror. EIK Servering forventer nå en omsetning på 700 millioner i 2023.

– Vi er utrolig imponert over det Samir har bygget på så kort tid, og ikke minst hvor dyktig han er på drift og ledelse. Nå gleder vi oss til å få han og hele teamet hans på laget, sier Erlend Karlseng, daglig leder i EIK Servering.

Etter syv år for seg selv gleder Samir Sharma seg til å være en del av en større organisasjon.

– Å stå sammen er bedre med tanke på innkjøpspriser og andre stordriftsfordeler, og det gir det en økt trygghet for mine ansatte. Jeg får fortsatt muligheten til å ta de viktigste beslutningene som gjør at jeg kan fortsette som før, uten å føle at dette er et tvangsekteskap. I tillegg kan det kanskje hende at jeg rekker hjem til middag et par ganger i uka, ler Sharma.

Der Peppern Gror markerte et taktskifte for Indiske restauranter i Norge da de åpnet i 2015, med åpent kjøkken, indisk streetfood og med mamma bak grytene. Der Peppern Gror har flere ganger høstet terningkast 6 hos matanmelderne. Nå er de også rangert som Oslos beste spisested av brukerforumet TripAdvisor.

Powered by Labrador CMS