Holmenkollen Park Bistro & Bar sin versjon av Club Sandwich: Tre lag vafler, grov sennepsemulsjon, nystekt landkylling, tørrsaltet bacon, tomater, egg og avocado.

Holmenkollen Park Bistro & Bar vil revolusjonere vaffelen

Redaksjonen
Publisert: 13. mai 2022 kl 12.41
Oppdatert: 13. mai 2022 kl 12.45

Hotellet vil også være et pilothotell i arbeidet med å redusere matsvinnet ytterligere.

16. juni åpner Scandic Holmenkollen Park på toppen av Oslo. Det unike hotellet har gjennom en omfattende renovering blitt klargjort for en ny tidsalder, og vil blant annet tilby gjestene flotte kurs- og konferansefasiliteter, spa, treningssenter og moderne rom og suiter.

På det nyrenoverte hotellet vil det også være mulig å oppleve unike mat- og drikkekonsepter. Disse er tuftet på tradisjon, men utviklet og videreforedlet på moderne og spennende måter. På hotellets nye restaurant, Holmenkollen Park Bistro & Bar, vil du blant annet kunne oppleve vaffelen på en måte du aldri har gjort tidligere.

- De fleste danderer vaflene med syltetøy eller smør og brunost, men vi mener vaffelen kan brukes til så mye mer. Hva med å prøve tempurastekte vaffelsticks med spicy dip, eller french toast av vaffel med sukker, kanel og vaniljeis? Mulighetene er utallige, og hos oss vil vi ha en egen vaffelmeny for våre lunsjgjester, sier sjef for mat og drikke ved Scandic Holmenkollen Park, Tommy Andrew Kampes.

Øl- og hvetevaffel med posjert egg, ostekrem, vårtrøfler og potetchips. Vaffelfajitas med cheddar og salsa. Club-vaffel med kylling, bacon, sennep, hvitløksmajones, tomat, salat, vinaigrette og frites på siden. Potetvaffel med løyrom og klassisk garnityr. Smakskombinasjonene er mange, og på Holmenkollen Park Bistro & Bar gleder Kampes seg nå til å presentere denne klassikeren i nye og spennende formater.

- Det er flere i Norge som har lekt seg med vaffelen, men jeg har aldri sett et gjennomgående vaffelkonsept, slik som det vi etablerer her. Vi skal revolusjonere den tradisjonelle vaffelen, og tilby gjestene våre unike smaksopplevelser.

På samme måte som det tradisjonelle og moderne har blitt smeltet sammen i renoveringen av hotellet, vil menyene våre bestå av velkjente og etablerte retter tilberedt med en moderne vri. Vi vil fokusere på gode norske råvarer, en fyldig vinmeny og spenstige småretter jeg tror vil slå an, sier Tommy Andrew Kampes.

Saken fortsetter under annonsen

Pilotprosjekt for å redusere matsvinn

I likhet med andre Scandic-hoteller, vil det også på Scandic Holmenkollen Park være et gjennomgående fokus på bærekraft i arbeidet med mat og drikke. Hotellet skal faktisk være et pilothotell i arbeidet med å redusere matsvinnet ytterligere. Ved hjelp av ny programvare vil alt matsvinn registreres og synliggjøres for medarbeiderne, og de vil også få løpende informasjon som vil sikre at lagret mat ikke kastes unødig. Utover dette vil det også jobbes med å redusere svinnet gjennom samarbeidet med matredderne i Too Good To Go.

- Som et godt supplement til våre ordinære menyer, vil vi alltid ha veganske alternativer tilgjengelig på Scandic Holmenkollen Park. På bankettmenyen vår vil det blant annet være mulig å bestille en vegansk treretters, og vi har en ambisjon om at halvparten av maten som kjøpes inn på hotellet skal være plantebasert. Gjestene kan også velge å bytte 30 prosent av kjøttet i retten de bestiller mot en grønn rett. På denne måten kan de bidra til å redusere CO2-utslipp, og samtidig bli introdusert for en spennende ny rett, sier Morten Malting – direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge.