Restaurant

Kjenner du en ildsjel i hotell- og restaurantbransjen?

Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skal i år deles ut for 29. gang. I år søkes det etter kandidater innen hotell- & restaurantbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag. Prisen henger høyt i Norge.

- Ingrid Espelid Hovig representerte en nøysom generasjon med stor respekt for maten: Brukte alt av råvarer fra stilk til innmat, ingenting gikk i søpla og felleskapet rundt måltidet var essensielt. I dag kaller vi dette bærekraft. I år ønsker vi derfor kandidater fra hotell- og restaurantbransjen som har tatt tilbake disse verdiene, sier administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist.

Prisen tildeles ikke organisasjoner, men kan deles mellom flere personer. Vinneren får et diplom og 30.000 kroner.

Har du den perfekte kandidat? Da kan du nominere gjennom å sende inn et begrunnet forslag til post@norskmat.no innen 5. august. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.

Tidligere vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er blant andre:

2021: Åge Eitungjerde og Asbjørn Børsheim og Olav Bleie (Bleie og Børsheim ble nominert sammen), siderprodusenter

2020: Torill Renaa, restauratør og matformidler

2019: Maret Ravdna Buljo, reindriftseier og matformidler

2018: Gunnar Waagen, Tingvollost og tidligere styreleder i Norsk gardsost

2017: Inge Johnsen, kokk, Liantunet

2016: Mikael Forselius, administrerende direktør Røros Hotell, og Ingulf Galåen, Galåvolden Gård.

Powered by Labrador CMS