Restaurant

Oslorestaurant utnevnt til "Ambassadør av det spanske kjøkken"

Som eneste restaurant i Norden, har Bon Lio i Oslo mottatt den høythengende utnevnelsen «Ambassadør av spansk gastronomi utenfor Spania».

Publisert Sist oppdatert

­Spanias Handelsavdeling, ICEX, lanserte for et par år siden programmet «Restauranter fra Spania». Programmet søker å anerkjenne restauranter verden rundt som forplikter seg til spansk mat utenfor Spania. Det er ikke hvilke som helst spanske restauranter som utnevnes; kun de av høy kvalitet, som tar vare på produktet og som tar deg med på en gastronomisk reise til Spania, for noen timer. Anerkjennelsen innebærer en rekke fordeler for restauranten: promotering på ICEXs sosiale nettverk, gratis kurs, tilgang til spanske leverandører, produkter osv.

Å oppnå anerkjennelsen er ikke lett. En rekke krav må oppfylles: meny med spanske retter og produkter, bruk av høykvalitetsprodukter; viner fra Spania, ansatte som kan forklare spansk mat osv.

Bon Lio oppfyller alle ovennevte krav. Restauranten, hvis eier, Cato Wara, har mer enn 20 års erfaring innen spansk kjøkken, ligger i Sofienberggaten på Grünerløkka i Oslo. Sammen med kokken Alfredo, tilbyr de svært attraktive og kreative spanske retter. Menyen har mange elementer fra spanske byer, som skaper assosiasjoner til landet. Restauranten er velkjent og mange personligheter besøker den jevnlig. I tillegg samarbeider de med en rekke merkevarer og ulike arrangementer.

På grunn av ovennevnte kriterier ble Bon Lio utnevnt til «Ambassadør for spansk gastronomi». Det er den første restauranten i Norden som oppnår dette. Den 21. juni overleverte handelsattachéen ved Spanias Handelskontor i Norge, María Sainz, sertifikatet til restauranten.

Powered by Labrador CMS