Anders Moen Berget er daglig leder Under Taket og ansatt i 4Service, som drifter restaurantene og kaféene.

Serverings- og opplevelsene samles Under Taket på Økern Portal

Publisert: 25. mai 2022 kl 09.46
Oppdatert: 25. mai 2022 kl 09.51

Målet til næringsbygget Økern Portal er å legge tilrette for et felleskap mellom næring og nærmiljø. Det er derfor skapt et velvære- og serveringstilbud for de som har sin arbeidsplass i bygget, og de som bor i nærmiljøet. Hensikten med å døpe om mat- og serveringstilbudet til Under Taket, er å skape en destinasjon rundt opplevelsene i de tre nederste etasjene av Økern Portal.

– Vi ønsker å tilby et godt servicetilbud til de som arbeider i bygget, for våre naboer og for Oslos innbyggere generelt, sier Anders Moen Berget. Han er daglig leder Under Taket og ansatt i 4Service, som drifter restaurantene og kaféene.

Dyrker egen mat på taket

I Økern Portal jobber 3000 mennesker. Her åpner snart et nytt Radisson Red hotell, og bygget har ni kafeer og restauranter med smaker fra hele verden, i tillegg til ulike trenings- og velværetilbud. Blant restaurantene er Molto Trattoria, som er et uformelt italiensk spisested, det moderne Asian-fusion konsept Kazam bowl, gatemat-restauranten Street Flavours og buffet-restaurantene Mr. Garden, som er vegetarisk og Ms. Farmer, som tilbyr supper, salater og varme retter.

Under Taket spiller på det Økern Portal kanskje er mest kjent for: Nord-Europas største grønne takpark. Samlingsstedet har blitt populært i nærmiljøet, og satsingen på et tak med dyrkbar mark har vakt internasjonal oppsikt, og er belønnet med flere priser for innovasjon og nyskaping.

– Økern Portal har som det første store bygget i Oslo, lagt tilrette for urbant landbruk. Alt som vokser på taket kan spises og brukes som ureiste råvarer i våre restauranter og kafeer, sier Moen Berget.

Alt matavfall i bygget komposteres i en spesialmaskin og omvandles til ny matjord på under 30 timer. Denne jorda brukes da igjen på landbruksarealene på taket.

Saken fortsetter under annonsen

–  Vi har klart å skape et godt fagmiljø for mat og opplevelser med mange dyktige kokker, kjøkkensjefer og serveringspersonell. Vi ser frem til en spennende vår og sommer Under Taket, og ikke minst oppå taket, sier Anders Moen Berget.

Taket på Økern Portal

Taket på Økern Portal er åpent i sommerhalvåret for alle. Det er Nord-Europas største takpark der alt kan spises. Taket er på 7000 kvadratmeter og inneholder blant annet løpebane, tuftepark og bikuber. Det er satt av hele 5 000 kvadratmeter til dyrking av frukt, urter og grønnsaker. Spisestedene i bygget benytter seg av råvarene fra takhagen.

 

Ledige stillinger – reiseliv