Restaurant

Store forventninger til den internasjonale vinmessen i Paris

Publisert Sist oppdatert

Forventningene er skyhøye foran det første store, fysiske møtet mellom verdens vin- og spritprodusenter på lange tider. Mer enn 2.800 utstiller deltar når Wine Paris & Vinexpo Paris blir avviklet på messesenteret Paris Expo ved Porte de Versailles i dagene 14.-16. februar.

Alle Frankrikes store vindistrikter blir presentert, sammen med produsenter fra 32 andre land. Italia er blant annet sterkt tilstede. De kjente vindistriktene er der naturligvis, denne gang supplert med tre nye: Abruzzia, Friuli og Campagnia. Blant de andre nasjonene som vil vise verdens innkjøpere hva de har å tilby, er Spania, Tyskland, Østerrike, Danmark, Libanon, Hellas, Japan, Sverige, Georgia, Belgia, Argentina og Venezuela – for bare å nevne noen.

Programmet for vin- og brennevinmessen i 2022 er spekket med masterclasses og seminarer. I tillegg kommer en serie spesielle temaområder som sikter mot å fremme vin- og brennevinbransjens utvikling, og gjøre det lettere for aktørene å møte nye utfordringer.

Denne gangen tar Be Spirits og den enorme Infinite Bar opp 50 prosent mer plass enn i 2020, og samler mer enn 120 utstillere. En tredjedel av dem kommer fra andre land enn Frankrike.

Her blir tyve forskjellige brennevin-drikker presentert, bl.a. islandsk gin, sibirsk vodka, brennevin fra Hong Kong og et kanadisk brennevin basert på lønn.

Sist, men ikke minst, vil Wine Paris & Vinexpo Paris sette sitt preg på den franske hovedstaden gjennom innslaget OFF!. Nærmere hundre barer og restauranter i Paris er valgt ut på bakgrunn av sine unike vin- og brennevintilbud. I forbindelse med messen tilbyr de spesialmenyer, cocktails, prøvesmakinger og overraskelser. Målet er at hele Paris skal vibrere i takt med vin- og brennevinbransjen i dagene 14. til 16. februar.

Smitte-myndighetenes retningslinjer blir nøye overholdt. Det blir derfor stilt krav om gyldig coronapass (eller vaksine-pass) i forhold til gjeldende bestemmelser, også krav om munnbind. Adgangsbillettene blir papirløse (e-badges). Vinexposiums team følger utviklingen og den franske regjerings retningslinjer tett for å sikre en trygg avvikling.

Powered by Labrador CMS