Restaurant

Umami-åpning med kraft til å ta Norge videre

Det er bransjen selv som inntar scenen når åpningskonferansen «Kraften til å ta Norge videre» setter startskuddet for Umami Arena 14.-17. februar på Nova Spektrum i Lillestrøm. Her samles alle som er opptatt av bransjens fremtid.

Publisert Sist oppdatert

Det er det brede bransjesamarbeidet, Landsforeningen for restaurant- og matfag, som sammen med Umami Arena, inviterer hele mat- og drikkebransjen til åpningskonferanse.

– Ni sentrale bransjeorganisasjoner står bak initiativet Landsforeningen for restaurant- og matfag (LKRM), og vi er stolte over å få denne kraften inn i Umami Arena, sier Torill Engelberg, direktør for Umami Arena på Nova Spektrum i Lillestrøm.

– Felles for oss arrangører, er at vi jobber målrettet med å heve anseelsen til restaurant- og matfagene. På denne måten vil vi øke søkingen til utdanningsprogrammet og bidra til høyere gjennomføringsgrad, sier Merete Helland i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke.

– Vi opplever at Umami Arena har truffet helt blink med sitt overordnede tema for møteplassen. Derfor var dette en utrolig fin anledning for oss å legge vårt arrangement hit hvor «alle» skal samles på nyåret, sier Henrik Hamborg fra NHO Reiseliv. – Dette vil sikre kompetent arbeidskraft til bransjer med en sikker jobb og med gode utviklingsmuligheter, derfor er dette en meget viktig konferanse, fastslår Helland og Lynghaug. – I tillegg til åpningskonferansen «Kraften til å ta Norge videre», skal LKRM arrangere en konferanse som vil samle rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorene og alle andre med interesse for restaurant- og matfagene, for kunnskapsdeling og faglig påfyll, legger Helland til.

- Sammen med bransjen skal Umami Arena sette lys på næringens ambisjoner og mulighetsrom, men uten fagfolk - ingen kraft. Bransjen trenger arbeidskraft, og vi håper at denne konferansen vil bidra til å sette lys på hvordan vi må forme fremtiden sammen. I tillegg vil vi med dette samarbeidet bidra til å spre bildet av en attraktiv bransje med et vell av karrieremuligheter, avslutter Umami-direktør Torill Engelberg.

Dette er organisasjonene som står bak Landsforeningen for restaurant- og matfag:

• Foreningen for opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag

• Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund

• Fellesforbundet

• Norske Kokkers Landsforening

• Hovedorganisasjonen Virke

• Baker- og konditorbransjens Landsforening

• NHO Mat og Drikke

• NHO Service og Handel

• NHO Reiseliv

Powered by Labrador CMS