Restaurant

Vi bruker mer på restaurant enn før pandemien

Vi bruker mer på restaurant nå enn før pandemien

Dette til tross for dyrere priser. Det viser ferske tall fra Bank axept og Vipps.

Publisert Sist oppdatert

­Tall fra Bank Axept og Vipps til og med oktober i år viser en økning på 9 prosent for restaurantbransjen sammenliknet med 2019, skriver NRK

Flere har beste året noensinne

I Trondheim driver Roar Hildonen stedene To rom og Kjøkken og E.C Dahls Pub & Kjøkken. Han har merket økningen godt.

– Hos oss blir 2022 det beste året noensinne. Omsetningen i forhold til 2019 er nok opp minst 10 prosent, sier Hildonen.

Han forteller om to tøffe måneder i januar og februar med strenge begrensninger.

– I mars fikk vi en «ketsjupeffekt» også har det vært full fart siden

Kortbruken øker

Sist uke lå kortbruken hos norske restauranter på 19 prosent over 2019-nivå, justert for inflasjon.

Under pandemien brukte folk også mye penger på sportsutstyr, elektronikk, hus, hjem og hobby. Dette bruker imidlertid folk mindre penger på nå

Powered by Labrador CMS