Annonse

Rica bakklandet åpnet

Rica Bakklandet Hotel i Trondheim har nylig åpnet dørene. Hotellet er et moderne fullservicehotell med 169 rom, smarte og funksjonelle møtelokaler og et innbydende brasseri, til glede for hotellets gjester og lokalbefolkningen forøvrig. Hotellet er et miljøbygg og har meget gode parkeringsmuligheter.

KLP Eiendom står som byggherre og har inngått en langsiktig leieavtale med Rica Hotels.

Hotellet har en unik beliggenhet på en av byens beste tomter ved Bakke Bro, og inngår som en del av den verdifulle bryggerekken langs Nidelven, med naboskap til den svært populære trehusbebyggelsen på Nedre Bakklandet. De øverste etasjene byr på en fantastisk og variert utsikt over byens tak, bryggerekken, Domkirkens spir, broene, havnen og Fosenalpene i det fjerne. Hotellet har gangavstand til det meste, det være seg sentrum eller andre severdigheter

Både KLP Eiendom og Rica Hotels er opptatt av miljø, og hele veien har byggeprosjektet hatt et klart mål om at hotellet skal være et moderne bygg med fokus på energieffektive løsninger. Hotellet er bygd som et lavenergibygg med beregnet behov for kjøpt energi på 120kWh/kvm pr år. Dette er halvparten av hva dagens forskrifter krever av et nytt hotellbygg og er godt under kravet til A-merke. Rica Bakklandet Hotel er ett av KLP Eiendoms miljøbygg. Hotellet skal implementere fremtidens bygningsmessige og tekniske energitiltak, og er bygget etter fremtidens krav til energibruk med blant annet økt tetthet, gjenvinningsgrad til ventilasjon på 80 % og varmepumpe ut i Nidelven.

Hotellets fasade gir uttrykk for en moderne tolkning av trearkitekturen i bryggerekken, og parkeringshuset har fått nye fasader som binder sammen hotellrometasjene med parkeringshuset.

Rica Bakklandet Hotel vil styrke Rica Hotels som ledende aktør i regionen sammen med Rica Nidelven Hotel og Rica Hell Hotel. Forøvrig har KLP Eiendom et samarbeid med Rica Hotels om utleie også av Rica Hell Hotel.

NCC Constructions har vært totalentreprenør, og arkitekt har vært Madsø Sveen Arkitekter. Hotellinnredning er designet av SIAS CONTRACT.

Hotellets direktør er Geir Olav Blichfeldt.

Annonse
Annonse
Annonse