Annonse

Til tapas-vm med potetvaffel og røkelaks

Stiftelsen Norsk Gastronomi bidrar til å synliggjøre norske kokker, norske råvarer og norsk matkultur internasjonalt. Onsdag denne uken konkurrerer mesterkokk og sølvvinner i Årets kokk 2019, Filip August Bendi i VM i tapas i Valladolid i Spania. Han håper at hans potetvaffel med røkelaks skal overbevise den spanske juryen. Norge har tidligere vunnet flere medaljer og utmerkelser i denne konkurransen.

VM i tapas er en internasjonal tapaskonkurranse som arrangeres årlig i Valladolid, under beskyttelse av Det kongelige spanske Gastronomiske Akademi. Norges representant satser på å imponere juryen med norske råvarer og mattradisjoner.

- Jeg er veldig glad i å lage mat som er satt sammen med rene smaker og estetikk som gjør at råvarene oppnår sitt fulle potensiale. Røkt laks er blant de mest tradisjonelle og mest kjente norske råvarene i verden og passer på alle måter perfekt til en smakfull smårett, eller tapas. Jeg har valgt å sende inn en oppskrift med røkelaks, sammen med en sprø potetvaffel og ørretrogn. Som rett er den veldig balansert, har mye smak og jeg håper den vil skille seg ut, sier Filip August Bendi. Han er til daglig kreativ utvikler i Thon Hotels og en av landets sterkeste konkurransekokker.

Annonse
Annonse
Annonse