To norske deltagere klare for s.pellegrino young chef

Publisert: 5. november 2019 kl 12.01
Oppdatert: 5. november 2019 kl 12.01
Det er klart for den fjerde utgaven av S.Pellegrino Young Chef.Liliana Haaland (bildet) og Oliver Serve skal representere Norge i den regionale finalen for UK og Nord-Europa i London 12. november. Liliana Haaland (23) er fra Karmøy og jobber som frilanskokk. Hun har tidligere jobbet ved Michelin-restauranten Renaa
Saken fortsetter under annonsen
i Stavanger, og er Norges første kvinnelige kokk som har kvalifisert seg til konkurransen. Liliana kommer fra en familie med lange mattradisjoner. God kunnskap om råvarer og videreføring av matkunnskap, er viktige ingredienser i hennes matfilosofi. - Jeg fokuserer på det rene og enkle, og bruker ville vekster og litt utradisjonelle råvarer i rettene jeg lager. I S.Pellegrino Young Chef skal jeg presentere reinsdyrstunge med norsk tradisjonelt garnityr, sier Liliana. Oliver Serve (28) er fra Köln i Tyskland, men bosatt i Oslo og jobber som soussjef ved bankettavdelingen på Grand Hotel. Han fokuserer på naturlige og rene smaker – du skal smake hva du spiser. - Deltagelsen i S.Pellegrino Young Chef betyr veldig mye for meg, da det er en av de største og viktigste konkurransene i verden for unge kokker. Retten jeg skal presentere er en tartar av dåhjort, med ulike skogssmaker, sier Oliver. Kjøkkensjef og eier av Michelin-restauranten Galt i Oslo, Bjørn Svensson, skal delta i juryen, som forøvrig består av flere andre fremstående kokker fra rundt om i verden. Juryen velger hvem som går videre som finalist til selve finalen i Milano i juni 2020. I løpet av S.Pellegrino Young Chef-konkurransen, som sist gang tiltrakk seg over 3000 søkere, vil mer enn 70 toppkokker fra hele verden være involvert som jurymedlemmer i de lokale konkurransene. 12 unge kokker fra 12 forskjellige geografiske regioner skal velges ut som finalister. 
Saken fortsetter under annonsen
Odd Ivar Haglund fra Brasserie Fengselet og Tomasz Rochon fra Grefsenkollen
Saken fortsetter under annonsen
representerte Norge i Stockholm under forrige Young Chef-regionfinale, men de kom seg ikke videre til selve finalen i Milano. Vinneren av S.Pellegrino Young Chef får muligheten til å få global eksponering og et betydelig faglig løft, samt muligheten til å ta del i flere av S.Pellegrinos årlige arrangementer rundt om i verden. Tidligere vinnere inkluderer Yasuhiro Fujio, Japan, i 2018, Mitch Lienhard, USA, i 2016, og Irland-baserte Mark Moriarty, i 2015. Bocuse d’Or-deltaker
Saken fortsetter under annonsen
Christian A.Pettersen endte som nummer to, med liten margin, bak Moriarty.