Annonse

Tripadvisor mer pålitelig enn hotellstjerner?

Det er stor uenighet om stjerneklassifisering i norsk hotellbransje og prosjektet støtte på nye problemer da det ble kjent at ingen hadde søkt om å få drive klassifiseringssystemet, da fristen gikk ut for noen måneder siden. Likevel uttalte underdirektør Lasse Billington i Nærings- og handelsdepartementet, til VG nett, at departementet jobber videre med saken og er fast bestemt på å realisere planene i løpet av 2011.

I Storbritannia jobbes det også med å etablere et lignende offisielt hotellklassifiseringssystem, men nå er det blitt kjent at David Camerons regjering av konservative og liberale, har bestemt at de ikke vil støtte et stjernesystem for britiske hoteller. De mener gjesteanmeldelser på internett er mer pålitelige.  Dette kommer til å bli offisielt når den britiske regjeringens reiselivsstrategi legges frem neste måned, ifølge nettstedet catererseach.com

Beslutningen vil være kontroversiell i hotellbransjen, der mange har uttalt seg negativt om nettsteder som TripAdvisor. Mange bransjefolk er negative til TripAdvisor, fordi de ikke får anledning til å forsvare seg mot ufordelaktige gjestekommentarer.

I den britiske regjeringens reiselivsstrategi vil hotellene bli oppfordret til selv å bestemme hvilket klassifiseringssystem de ønsker å knytte seg til, istedenfor at de skal bli tvunget til å bli med på en offisiell klassifisering.

Annonse
Annonse
Annonse