Annonse

Trondheim får stjerneformet signalhotell

Trondheims største byggeprosjekt tar form. I 2012 åpner dørene til Midt-Norges stjerneformede signalhotell. Clarion Hotel & Congress Trondheim blir ett av få bygg i energiklasse A.

- Dette blir ett av Skandinavias største kongresshotell og hotellet skal bli hele Midt-Norges samlingspunkt. Trondheim får et arkitektonisk signalbygg og ytterligere en attraksjon i det spennende Brattøra-området, sier Hans Hoff, som sammen med sin søster, Mona Hoff, og Odd Reitan står bak det Trondheimsbaserte Star Property, som investerer NOK 760 millioner i prosjektet.

De siste årene er det gamle kaiområdet på Brattøra forvandlet til et sentrum for kunnskap og næringsliv. Nylig åpnet Rockheim, det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock, i det gamle mellageret. Nærmeste nabo blir Norges største badeland, Pirbadet. I tillegg er et akvarium under planlegging.

-Trondheim har vist en fantastisk evne til nytenkning og fornying de siste årene. Idag blomstrer byens kultur- og næringsliv. I kjølvannet har behovet for kongresskapasitet eksplodert. Dette hotellet skal bidra til forsterke byutviklingen ytterligere, sier Hans Hoff.

Space Group arkitekter har tegnet hotellbygget som en firearmet stjerne. Glassfasaden skal slippe dagslyset inn til store fellesområder, restaurant, lobbybar og skybar. Kongresshotellet får et areal på 31.500 kvadratmeter, kan tilby 400 rom og suiter og et 3.000 kvadratmeter kongressområde. Hotellets 200 ansatte skal hilse 130.000 hotellgjester og 80.000 konferansegjester velkommen hvert år.

-Vi skal være størst i Skandinavias viktigste byer. Våre Clarion-hoteller i Stockholm og Oslo er allerede levende møteplasser i toppsjiktet. Nå skal Clarion Hotel & Congress Trondheim løfte byen til en kongressby i internasjonal klasse. Nidarosdomen har fått konkurranse. Folk vil valfarte til dette hotellet, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Choice Hotels Scandinavia.

Clarion Hotel & Congress Trondheim blir ett av svært få bygg i Norge i energiklasse A. Leietaker Choice Hotels Scandinavia har bevilget et ekstra utbyggingstilskudd på NOK 20 millioner for å heve bygget fra energiklasse C til A.

Annonse
Annonse
Annonse