Annonse

Utstillerrekord på smak 2011

I underkant av 400 utstillere vil presentere seg for bransjen på SMAK 2011 på Lillestrøm 8.- 11.februar. Utstillingene vil dekke over 13.000 kvm. og er dermed større enn forrige messe. Også avdelingen Vin & Brennevin, blir større.

 – Den økte interessen og oppslutningen skyldes nok i vesenlig grad at dagligvare er kommet til som ny hovedmålgruppe, i tillegg til horeca og convenience. Det tror prosjektleder Trond Andersen i Norges Varemesse.  

– Antall utstillere har passert 380. Fremdeles kommer det nye påmeldinger, og vi kan nå 390 før vi må sette sluttstrek. Smak09 hadde 374 utstillere, det betyr at vi nesten bokstavelig begynner å møte veggen, selv etter den store utbyggingen av Norges Varemesse i 2009.

 - Den massive oppslutningen gir godt håp. Smak09, som den gang – som i år – ble arrangert i kombinasjon og parallelt med NEF-Dagene for næringsmiddelindustrien, gjorde at det samlede besøkstallet i 2009 nesten rundet 30.000. Et besøkstall som var oppsiktsvekkende høyt også veiet mot de øvrige store, sammenlignbare messene i Skandinavia. Ekstra hyggelig var det at Smak-messen på Lillestrøm ble karakterisert som ’Skandinavias beste’, smiler Trond Andersen.

 At den store dagligvarebransjen er kommet med, er ingen tilfeldighet – Men vel å merke ingen ren dagligvaremesse. Det er ’mat i dagligvare’ som er vårt og bransjenes fokusområde på Smak 2011. Bransjeskrankene er jo i ferd med å falle. Spiseklar mat med tilhørende drikke er en stadig viktigere kategori både for convenience med KBS og dagligvare. Denne utviklingen vil messen speile, sier Trond Andersen.

 Fem bransjer

Bransjene som er samlet under samme paraply på Smak 2011, er mat og drikke, dagligvare, utstyr, interiør og design – samt vin og brennevin. – Fem messer under samme paraply, men som vel å merke henger organisk sammen. Vin og brennevin, som innbefatter øl, er en lukket fagmesse for skjenkenæringen i henhold til norsk alkohollovgivning. Det er hyggelig å kunne melde at denne messen i messen, i år blir større og friskere enn noen gang tidligere. Bransjen ser ut til å ha funnet sin arena, sier Trond Andersen.

 Foto: NM i maskinoppvask er en av mange konkurranser på SMAK 2011.

 

Annonse
Annonse
Annonse