Annonse

Vaffeldagen - nordmenn elsker vafler

Nordmenn elsker vafler, det er det ingen tvil om. Sammen med hveteboller, er vafler de to søte bakevarene som nordmenn spiser aller mest av: 47 prosent av alle nordmenn spiser vafler én gang i måneden eller oftere, og 56 prosent spiser boller like ofte.

Vafler passer alltid. Til hverdag, fest, på tur og som kaffekos. Det finnes utallige oppskrifter på de hjerteformede godsakene, og alle har sin favoritt - enten det er myke eggevafler, knasende sprø rømmevafler, eller grove varianter. Vaffelen er blant verdens eldste kaker, og kommer opprinnelig fra Syd-Europa. I Norge har vi spist vafler siden 1800-tallet. 25. mars feires vaffeldagen i Norge og i mange andre land.

Grove vafler, med havregryn og grove meltyper med godt pålegg, kan benyttes på tur, til frokost eller et generelt godt alternativ til brødskiven. Bruker du maizena-, mandelmel eller bokhvete, får du glutenfrie vafler. Tilsetter du kakao får du sjokoladevafler, som med søt topping egner seg godt til dessert. Har du rester av havre-, bygg- eller rømmegrøt, egner det seg meget godt som ingrediens i vaflene. Rester av rømmegrøt gir de absolutt beste vaflene!

Bremykt flytende egner seg både i vaffelrøren, fordi den gir den gode smørsmaken på vaflene, og til smøring av vaffeljernet, fordi den er fylt på en praktisk flaske. Bremykt er den eneste flytende varianten som inneholder meierismør.

Annonse
Annonse
Annonse