Annonse

Vgs restaurantanmeldere svartelistet

11 av Norges mest kjente spisesteder nekter å slippe inn VGs restaurantanmeldere Erik Fosnes Hansen og André Blomberg-Nygård, skriver Dagens Næringsliv.
Spisestedene, blant annet anerkjente restauranter som Bagatelle, Grefsenkollen og Ylajali, mener de to restaurantanmelderne skjeller ut ansatte, bruker stoppeklokke på kelnerne, er faglig slurvete og uoppdragne.

- Fosnes Hansen og Blomberg-Nygård har en negativ holdning, dårlig oppførsel, og de skaper dårlig stemning for andre gjester, sier 11 av hovedstadens restauranter i en felles uttalelse.

- Vi er positive til at VG har anmeldere som skriver under eget navn. Problemet er at de har satt feil folk til jobben. Disse gjestene er ikke velkomne hverken privat eller i regi av VG, heter det videre.

- Man kan ikke utelukke anmeldere fra Norges største avis fordi kokkene ikke er fornøyd med terningkastet, sier Erik Fosnes Hansen til DN.

Daglig leder Robert Lie på Grefsenkollen, sier at Erik Fosnes Hansen skjelte ut restaurantsjefen foran de andre gjestene, fordi anmelderen måtte vente 18 minutter på maten, og sier dette skapte en meget ubehagelig situasjon, både for de ansatte og andre gjester som var tilstede.

Dette benekter Fosnes Hansen. - Jeg har ikke skjelt ut noen. Sønnen min var sekundet fra å bli skalldyrforgiftet, i tillegg til at det tok i snitt 18 minutter mellom hver rett, hvorav et par var temmelig kalde da de kom.

Spisestedene sier de går ut med kritikken for å skåne andre i bransjen. De understreker at de representerer restauranter som har fått både gode og dårlige anmeldelser, samt restauranter som ennå ikke er anmeldt.

VG presenterer sin restaurantanmelder, Fosnes Hansen, og dennes kvalifikasjoner på følgende, litt sarkastiske måte: ”Erik Fosnes Hansen er forfatter og har nådd et stort publikum hjemme og ute. Han er også matentusiast, og har skrevet en kokebok.”

 <bt> Kjøkkensjef  Daniel Höglander på Restaurant Bagatelle raste mot Erik Fosnes Hansen, da restauranten ble nærmest “slaktet”, et par dager etter nyåpningen.  

Annonse
Annonse
Annonse