Annonse

Visitnorway.com klar for internasjonal iphone

Visitnorway lanserer nå applikasjonen visitnorway.com for Iphone på engelsk.
Den nye applikasjonen er et gratis program for mobiltelefoner som dekker en samlet norsk reiselivsnæring, og viser tusenvis av overnattingstilbud, spisesteder, aktiviteter og attraksjoner fra hele Norge. Applikasjonen, som tidligere kun har vært tilgjengelig på norsk, vil nå gjøre det enklere for internasjonale turister å finne frem i Norge.

- Vi ønsker å gjøre norske opplevelser og reiselivsbedrifter enda lettere tilgjengelig for turister. Her finner turisten hele Norge på ett sted, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

-Visitnorway på mobilen viser de fantastiske mulighetene Norge som reisemål tilbyr - der du er, når du trenger det. At informasjonen nå blir tilgjengelig i engelsk versjon, viser at vi er i têt i bruken av teknologi for å fremme norsk reiseliv, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Fokuset på applikasjonen er ”i nærheten”, og finner relevante aktiviteter, spisesteder og overnattingstilbud der turisten befinner seg. Applikasjonen kan også brukes til planlegging før reisen.

- At dette er et gratis produkt, tror vi vil føre til at mange laster ned applikasjonen og bruker den aktivt på reisen sin, sier Tuftin. 

Applikasjonen vil også gjøre det lettere å reise miljøvennlig i Norge. Navigasjonen Green Travel, som gjør det mulig å søke på de miljøsertifiserte reiselivsbedriftene i Norge, vil være en profilert del av den nye applikasjonen.

- Vi håper at Green Travel på mobilen vil bidra til at flere turister tenker miljø i valg av reise, sier Per-Arne Tuftin. Han forteller at det ikke vil koste destinasjonene noe ekstra å distribuere innholdet til den internasjonale applikasjonen dersom de har en partneravtale med visitnorway og bruker Tellus-databasen.

Visitnorway er Norges offisielle reiselivsportal.

Portalen hadde nesten 9,5 millioner besøk i 2010.  

Visitnorway.com finnes i 14 utgaver: Internasjonal utgave (engelskspråklig), norsk, svensk, dansk, russisk, nederlandsk, tysk, fransk, britisk, spansk, italiensk, kinesisk, polsk og amerikansk.

Annonse
Annonse
Annonse