Annonse

12 distriktshoteller velger norsk industri

10 frittstående hoteller har meldt overgang fra NHO Reiseliv til arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri. I tillegg går også to hoteller fra Virke til Norsk Industri. Blant de 12 er flere hoteller, bl.a. Hotel Ullensvang, Sundvolden Hotel og Hotell Refsnes Gods.

– Vår bransje er inne i en vanvittig stor endring både strukturelt og teknologisk. Vi trenger en politikk som sikrer driftsøkonomi også for de familieeide hotellene og vi oppfatter Norsk Industri som den mest proaktive landsforeningen i NHO-familien. Historien har vel også vist at nettopp Norsk Industri har vært flinkest til å oppnå resultater for medlemmene, sier Barbara Zanoni UtneHotel Ullensvang, et av hotellene som nå melder overgang, til Dagens Næringsliv.

– Vi har jobbet beinhardt for å få bedre rammevilkår for disse viktige distriktshotellene, og vi deler deres frustrasjon og utålmodighet. Vi har oppnådd mye nettopp fordi vi står samlet. Samhold gjør at vi får gjennomslag i de sakene som er viktige for norsk reiseliv. Mer enn 500 frittstående hoteller er medlemmer hos oss. De er vår største medlemsgruppe. Et begrenset antall historiske hoteller har varslet overgang, men langt de fleste blir værende i NHO Reiseliv. Overgang til andre landsforeninger betyr derfor mindre innflytelse på tariffavtaler og reiselivspolitikk,  sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

NHO Reiseliv har i skrivende stund 3033 medlemsbedrifter, som er 66 flere enn ved årsslutt i fjor.

Her er hotellene som har meldt overgang til Norsk Industri:

Energihotellet

GamlaVærket

Hardingasete

Hotell Refsnes Gods

Hotel Ullensvang

Haaheim Gaard

Knutholmen

Kronen Gaard Hotell

Store Ringheim Hotell og Restaurant

Sundvolden Hotel

Engø Gård (fra Virke)

Finse 1222 (fra Virke)

Bilde: Hotell Refsnes Gods

Annonse
Annonse
Annonse