Annonse

17 ansatte borte etter budsjettkutt i innovasjon norge reiseliv

Innovasjon Norge fikk lavere budsjett for 2010, det har bl.a. ført til at det må spares inn 25 millioner kroner totalt i Innovasjon Norge Reiseliv iår. Et av resultatene er at 10 stillinger ved utekontorene er kuttet.

- Vi har nå egne ansatte med reiseliv som spesielt arbeidsområde ved 11 utenlandskontorer, i tillegg har vi et Scandinavian Tourist Board samarbeide i Asia. Etter omleggingen er vi nå 40 personer i utlandet, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin (bildet).

- Vi har også gjort den samme gjennomgangen av aktivitetene ved hovedkontoret og syv årsverk på reiseliv er kuttet i Oslo, slik at vi totalt blir 24 her, altså 64 i hele organisasjonen. Vi har sett nøye på hvilken kompetanse vi er nødt til å ha ved hovedkontoret og hva som kan kjøpes eksternt. Vi omprioriterer slik at vi styrker oss på sosiale medier og kjøper mer reklamebyråtjenester på Norgeskampanje-delen. Kontaktnettet, nettverket med turoperatører, kontakter med presse og det vi sitter med av kompetanse på hvordan et marked fungerer, er basiskunnskapene som vi må inneha. Blant de skandinaviske reiselivsmarkedsføringsorganisasjonene er det nå vi som har færrest ansatte, men vi mener vi skal greie å levere det som forventes av oss med den organisasjonen vi har idag.

Skal vi kutte ytterligere nå må vi enten kutte ut land vi jobber i, eller områder vi jobber på, sier Per-Arne Tuftin.

Usikre på 2011

- Vi vil følge opp markedsinnsatsen ekstra nøye fremover og se hvis det skulle være enkelte markeder som ikke utvikler seg slik vi ønsker. Hvis dette skyldes utenforliggende årsaker, vil vi, på kort varsel, omprioritere midler til andre markeder med større potensiale. Vi er usikre på 2011. Den norske kronen er rekordsterk i forhold til de fleste andre valutaer, det gjør det relativt dyrt for utlendingene å reise til Norge. I vinter har vi hatt en tilbakegang i danske skiturister, danskene får mye mindre for sine kroner idag enn for ett eller to år siden, det skremmer nok mange. Heldigvis er økonomien i Sverige såpass bra at den svenske krone har styrket seg, så det kompenserer noe. Men når oljeprisen er så høy som den har vært i det siste, får det utslag for verdien av norske kroner. I tillegg kommer det drivstofftillegg på flybilletter og generelt dyrere drivstoff. Resultatet er dessverre at det er dyrt å reise til Norge for tiden. Det positive er at vi får mer annonser og annen markedsføring for pengene våre i utlandet, avslutter Per-Arne Tuftin.

 Se hele artikkelen i HRR nr.2, som er på vei ut til abonnentene i disse dager.

Annonse
Annonse
Annonse