Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon i Virke.

4 av 10 nordmenn skal på påskeferie

Publisert: 28. mars 2022 kl 09.50
Oppdatert: 28. mars 2022 kl 09.52

- Påsken er tradisjon for mange og da er det hyttetur med familie og venner som står øverst på listen, sier leder for politikk og kommunikasjon i Virke, Maria Østerhus Lobo.

De to siste årene har påsken vært preget av coronarestriksjoner, som blant annet har rammet lokalt reiseliv.

- I år blir det endelig en påske uten restriksjoner. Det er gledelig nytt og vi forventer at folk kommer til å bruke tilbudene på vinterdestinasjonene og det lokale reiselivet, sier Østerhus Lobo.

14 prosent av de som skal ha påskeferie tilbringer den i utlandet.

- Ikke alle velger hyttetur i påsken. En god del benytter anledningen til å endelig reise utenlands og mange turoperatører melder om fullbookede turer. Det er Spania, Sverige og Danmark som er de mest populære destinasjonene, sier Østerhus Lobo.

42% vil til utlandet i sommer

Reisepulsundersøkelsen viser at nesten 8 av 10 (77 prosent) skal på sommerferie og blant disse skal 42 prosent til utlandet.

Saken fortsetter under annonsen

- Etter to år med Norgesferier er det mange som nå planlegger å reise utenlands i ferien. Det er uten tvil Danmark, Spania og Sverige som er de mest populære destinasjonene for oss nordmenn, sier Maria Østerhus Lobo.

Hele 82 prosent oppgir at de vil dra på helgeturer i år. Helgene tilbringes på hotell, campingplasser, på besøk hos venner og familie, eller private hytter i Norge og i utlandet.

- I år ser vi at mange planlegger helgeturer sammen med venner og familie. I tillegg til helgeturer i Norge, er det mange som tar turen til Danmark, Sverige eller Storbritannia, sier Østerhus Lobo.