Demonstranter marsjerer i opposisjon til vaksinepass og vaksinasjoner for å beskytte mot COVID-19 i Paris, Frankrike, lørdag 8. President Emmanuel Macron har offentlig beredt mindretallet av franske innbyggere som fortsetter å nekte vaksinen og lovet å begrense sitt sosiale liv ved å presse parlamentet til å vedta lovgivning om et nytt vaksinepass. Senatet vil debattere det nye vaksinepassforslaget neste uke

hoto/Adrienne Surprenant

Over 100.000 protesterte mot koronatiltak i Frankrike

Publisert: 10. januar 2022 kl 09.02
Oppdatert: 10. januar 2022 kl 09.02

Flere enn 100.000 mennesker demonstrerte i en rekke franske byer lørdag i protest mot myndighetenes planer om å innføre flere smitteverntiltak.

Lørdagens demonstrasjoner rundt om i landet trakk langt flere mennesker enn protestaksjonene har gjort de siste ukene, og flere steder måtte politiet gripe inn mot demonstranter som tydde til vold.

I Paris deltok over 18.000 i protestene, ifølge politiet.

Demonstrantene protesterte mot regjeringens planer om strengere koronatiltak, deriblant omfattende restriksjoner mot personer som ennå ikke har latt seg vaksinere. Blant annet vil uvaksinerte bli nektet adgang til restauranter og barer og til kulturevenementer, og de får ikke lov å ta offentlig transport over lengre distanser.

Den franske nasjonalforsamlingen har ennå ikke vedtatt lovforslaget, som har vært gjenstand for heftig debatt blant de folkevalgte.

Demonstrantene langet også ut mot president Emmanuel Macron, som tidligere denne uken erklærte at han vil gjøre livet surt for alle dem som ennå ikke har vaksinert seg.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv