En turist som forograferer Vatikanet i Roma Italia.

Foto

TUI Norge

Mange nordmenn drømmer om å reise hit i vinter

Publisert: 8. november 2023 kl 10.04
Oppdatert: 8. november 2023 kl 10.40

­En vakker paradisøy i fjerne strøk omringet av asurblått hav, er den klassiske reisedrømmen for mange. Men i vinter preger realismen reisedrømmen til de fleste nordmenn. 

Vil reise på storbyferie eller til Kanariøyene 

Kanariøyene er det desidert mest populære reisemålet, når en ser på bestillinger. Men når nordmenn svarer på hvor drømmereisen går i vinter, er det storbyferie som topper lista.

Hele 39 % svarte at storbyferie er det man drømmer mest om i høst og vinter. Kanariøyene inntar en andreplass med 18 %, mens Karibia, Maldivene eller USA deler på tredjeplassen som drømmedestinasjon med 17 %. 

Nordmenns drømmereisemål i høst og vinter

  1. Storbyferie, for eksempel London, Paris, Roma
  2. Kanariøyene
  3. Karibia, USA, Maldivene
  4. Thailand, Vietnam
  5. Bali
  6. Mauritius, Seychellene
  7. Zanzibar, Kapp Verde
  8. Mexico
  9. Andre reisemål

Velger kortere ferier eller en trygg pakketur

Saken fortsetter under annonsen

– Alikevel  kan jo antagelig valget av de litt kortere storbyferiene og klassiske pakketurer til Gran Canaria tyde på at man setter den store reisedrømmen på litt på pause. Dette er jo reisemål med kortere flytid og priser som kan tilpasses de flestes lommebøker, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen. 

Andelen nordmenn som planlegger å reise utenlands de neste 12 månedene har økt med 8 prosentpoeng siden forrige måling i våres fra 53 % til 61 %.

Det er kun 13 % av nordmennene som oppgir at de ikke skal reise til utlandet, mens 25 % er usikre.

Det beste tipset for reisekupp

Lavest mulig pris er ikke det viktigste for nordmenn, men verdi for pengene er. For reisekupp anbefaler kommunikasjonssjefen å reise utenom de mest populære tidene.

– Det er veldig fullbooket rundt jul/nyttår, men hvis man i stedet velger å reise nå i november, så har man gode muligheter til å skaffe seg god verdi for pengene. Da får man gjerne høyere standard til en lavere pris enn i høysesong som jul/nyttår og vinterferien. 

 

Saken fortsetter under annonsen