SAS gjenåpner flyplasstilbud

Foto

Javad Parsa / NTB

SAS gjenåpner flyplasstilbud

Publisert: 25. januar 2023 kl 09.04
Oppdatert: 25. januar 2023 kl 09.05

­Tirsdag kom årsrapporten for det dramatiske fjoråret. Den nye konsernsjef, Anko van der Werff, er klar på målet om at selskapet skal slå seg opp igjen, skriver Flysmart24.

Da griper han til et våpen som har vist seg å fungere også mange ganger tidligere: Euro Bonus. Det betyr også å åpne flyplass-lounger som ble stengt i forbindelse med pandemiens utbrudd for snart tre år siden.

«Utnytte visse produkter»

SAS-sjef van der Werff slår i årsmeldingen fast at målet hans er at SAS fortsatt skal befeste sin posisjon som Skandinavias ledende flyselskap, og bygge på det sterke varemerket SAS er.

Han skriver at selskapet nå skal gjøre sitt ytterste for å vende tilbake til det han omtaler som «normal standard.»

Det er her bonusprogrammet kommer inn som en del av hans plan:

– Vi kommer også til å utnytte visse produkter, som Euro Bonus, som øker verdien av å reise med SAS sammenlignet med konkurrentene, skriver konsernsjefen.

Saken fortsetter under annonsen

SAS skriver at Euro Bonus i dag er den største lojalitetsklubben i reisenæringen i hele Skandinavia, og at den har 7 millioner medlemmer.

Åpner igjen

Det som skiller SAS Euro Bonus fra konkurrentene Norwegian og Flyr, er at SAS’ program tilbyr ulik status i form av sølv-, gull og diamantkort.

Et av de viktigste tilbudene i SAS’ bonusprogram er tilgangen til flyplass-lounger.

Selv om SAS har sagt opp kontrakten for en rekke lounger ute i Europa, er dette tilbudet i ferd med å bli gjenåpnet i sin fulle skala i Skandinavia.

Nytt nå er at selskapet gjenåpner sin cafelounge på flyplassen i Trondheim. Værnes-loungen har vært stengt siden pandemien lammet luftfarten for snart tre år siden. Cafeloungene har en mer begrenset service enn loungene på de store flyplassene.

Fra den 9., februar har SAS-kunder på Værnes igjen et lounge-tilbud.

Saken fortsetter under annonsen

Vil beholde status

– Her vil reisende kunne slappe av før avreise med digitale aviser, blader og gratis wifi, samt ulike forfriskninger som brus, juice og selvbetjent kaffebar. Loungen er samme området som før pandemien og er på ca. 90 kvadratmeter, sier pressesjef Tonje Sund i SAS til flysmart24.

Loungen har plass til 60 – 70 gjester samtidig. Den vil være åpen 60 minuter før første SAS-avgang om morgenen, og stenge ved boarding av siste avgang for kvelden.

Selskapet har også hatt lignende lounger i Bergen og Tromsø, og Sund sier selskapet vil komme tilbake til tidspunkt for åpning av loungen på Flesland og andre steder i Norge.

For mange SAS-kunder er det viktig å beholde og øke status, noe som kan gi fri tilgang til flyplasstjenester som hurtigkø i sikkerhetskontrollen (fast track), flyplasslounger og andre servicetilbud som kun de som har riktig farge på kortet oppnår.

Takker kundene

Fra november har SAS dessuten tilbudt sine bonuskunder doble bonuspoeng. Tilbudet fortsetter ut februar måned.

Saken fortsetter under annonsen

På den måten kan selskapet sørge for at så mange som mulig kan opprettholde sin status i klubben. Og, samtidig fylle flyene i en lavsesongperiode for luftfarten.

– Vi har en verdifull kundedatabase, som skiller oss fra konkurrentene, mener SAS.

SAS-sjefen trekker, i tillegg til bonusfordelene, frem at selskapet skal bygge ut sitt rutenett, og dessuten tilby kundene nye digitale verktøy som skal være mer skreddersydd for den enkelte bruker.

Han retter i årsmeldingen også en takk til kundene for den støtte og forståelse selskapet har fått «i den turbulente tiden som forhåpentligvis nå er bak oss,» som han skriver.

Ledige stillinger – reiseliv