Nå girer selskapet opp sin satsing til Norge. Det øker fra fire avganger i uken fra Bergen til Reykjavik, til daglige avganger i sommer. Oslo-ruten blir som i fjor, to daglige avganger.

Foto

David Ryder/Getty Images/AFP

Icelandair øker satsingen til Norge

Publisert: 6. februar 2024 kl 09.00
Oppdatert: 6. februar 2024 kl 09.25

­Viktig etter pandemien

Nå girer selskapet også opp sin satsing til Norge. Det øker fra fire avganger i uken fra Bergen til Reykjavik, til daglige avganger i sommer. Oslo-ruten blir som i fjor, to daglige avganger.

Selskapets toppsjef er meget godt fornøyd etter fjoråret:

– Dette er viktig etter flere utfordrende år preget av pandemi og endrede reisemønstre. Inntektene var høye gjennom hele året, med god etterspørsel i alle våre markeder, sier Bogi Nils Bogason, i en uttalelse.

God punktlighet

Overskudd på driften kom samtidig som selskapet kunne feire å være blant de beste flyselskapene til å holde sine fly i rute. Punktlighet er en avgjørende og viktig konkurransefaktor for ethvert flyselskap:

Selskapet ble kåret til et av Europas mest punktlige flyselskap, slik flysmart24 kunne fortelle for kort tid siden.

Saken fortsetter under annonsen

Icelandair fløy 4,3 millioner passasjerer i fjor, som er en økning på 17 prosent fra året før. 

God booking foran sommeren

– Det er spennende tider i vente og utsiktene for sommeren er gode. Etterspørselen etter reiser til Island er i ferd med å ta seg opp, etter at vulkanaktivitet har preget markedet de siste to månedene. Island fortsetter å være et populært reisemål for turister fra Europa og Nord-Amerika, sier Bogason.

Han sier at selskapets flyprogram i 2024 vil være 11 prosent større enn i 2023, med 57 destinasjoner, deriblant våre tre nye ruter til Pittsburgh, Halifax og Færøyene.