Annonse
Vestkysten av Norge er på topp som reisemål for nordmenn, også kommende sommer. Foto: VisitNorway

7 av 10 tror ferien blir påvirket av corona, også i 2021

6 av 10 nordmenn planlegger ferie i sommer, og like mange som før har planer om å ta høstferie. Til tross for høyt smittetrykk og strenge smittevernregler, bidrar vaksinegjennombrudd og gode avbestillingsmuligheter til å øke sannsynligheten for utenlandsreiser i 2021.

Det viser tall fra Virke Reiselivs befolkningsundersøkelse. For sommerferien er Spania, Hellas, Sverige og Danmark utenlandsfavorittene, mens Vestland er ny favoritt i eget land. Selv om smittesituasjonen er vanskelig nå, er det mange som tror at bedringen i løpet av året vil være så stor at det er mulig å reise til utlandet igjen.

– Vi gleder oss over at mange planlegger å reise både til utlandet og i eget land i 2021. For virksomhetene handler det nå om å holde ut til aktiviteten kommer i gang igjen, og om å forberede seg på den dagen folk igjen skal reise, sier Astrid Bergmål, leder av Virke Reiseliv.

7 av 10 tror at reiseaktiviteten i ferien deres vil påvirkes av coronasituasjonen i året vi har foran oss, og de fleste vil tilbringe årets ferier i eget land. Reisebudsjettet per husstand er 35.350 kroner. Det er en nedgang fra fjorårets undersøkelse, da gjennomsnittsbudsjettet var 43.050 kroner. Samtidig viser undersøkelsen at flere av dem som tar ferie vil benytte hotell og andre overnattingstilbydere, sammenlignet med tidligere, særlig om reiserestriksjonene oppheves.

Flere til utlandet om reiserestriksjonene oppheves

Om myndighetene ikke fraråder reiser til utlandet, er det sannsynlig at nesten halvparten av de som skal på sommerferie tilbringer den i utlandet i 2021. Til sammenligning svarte 6 av 10 at de planla å tilbringe sommerferien i utlandet i fjorårets undersøkelse.

50 prosent av de som planlegger høstferie, svarer at de vil tilbringe høstferien i utlandet, om myndighetene ikke fraråder reiser til utlandet. Det er seks prosentpoeng høyere enn i fjor.

– Det er positivt at flere ønsker å reise denne høsten. Etter et usikkert 2020 har vi tro på at flere enn før vil velge trygge reisealternativer. Mye tyder på at flere vil gå for charterreiser og andre pakkereiser når de skal bestille utenlandsturen i år, fordi disse reisene har det sterkeste forbrukervernet, sier Bergmål.

Annonse
Annonse
Annonse