Det perfekte moderne hjemmet

av: Anonym
Publisert: 23. august 2022 kl 14.20
Oppdatert: 14. april 2023 kl 14.05

­Det er mye som har forandret seg de siste årene, bare hva mange velger å prioritere, hvordan vi bruker pengene våre og ikke minst hvordan vi ønsker å bo. Det er mindre og mindre mennesker som har økonomien til å kjøpe seg egen bolig, da inntekten ikke har økt i takt med prisene. Dette har resultert i at flere leier store deler av livet, for mens det tidligere var vanlig å være bolig-eier innen begynnelsen av 30-årene, er dette blitt unntaket i stedet for regelen.

Heldigvis har det dukket opp spennende og flotte alternativ for de som fortsatt er ute etter å eie egen bolig, men som ikke har muligheten til å ta opp enorme boliglån eller har økonomien til å kjøpe tradisjonelle hus eller leiligheter. Det er nemlig her minihus, mikrohus og ikke minst, containerboliger kommer inn i bildet!

Containerhus – Den nye normalen?

Så hva er egentlig forskjellen mellom containerhus og andre minihus som er på markedet i dag? Når det er snakk om minihus, kan dette nemlig være så utrolig mye forskjellig, da minihus kan ha en rekke ulike størrelser, ulike design og ikke minst, bli bygd av ulike materialer. Når det kommer til containerhus, vil disse på en annen side alltid være laget av nettopp containere.

Det som har gjort containerhus og containerboliger så populære i løpet av de siste årene, kommer av flere ulike ting. En ting som mange kjøpere er glade i å se, er at det er en form for gjenbruk, hvor containere som har gjort jobben sin og ikke skal brukes til shipping eller oppbevaring lenger, kan gjenbrukes til noe helt nytt og fungere som en bolig.

Containerboliger er både sterke, allsidige og ikke minst holdbare. Så er det selvsagt også stor fokus på containerhus pris, da dette ligger langt under hva en klassisk bolig vil koste. Kostnaden av å bygge og også å bo i et containerhus er lave og langt mer kostnadseffektive enn å bygge med klassiske materialer. Uansett om containerboligen skal være et hus i seg selv, eller om det skal være et tilbygg, vil det kreve færre byggematerialer og dermed også mindre arbeidskraft.

Topp 3 fordeler med containerhus

Så hvorfor skal du velge et containerhus fremfor en klassisk bolig? Det er utrolig mange fordeler, så vi har listet opp disse nedenfor.

Enkel å transportere – En av mange grunner til at containerboliger er så populære, er at de er så enkle å transportere. Her har du muligheten til å kjøpe et forhåndsbygd hus klart til bruk som bygges et helt annet sted og deretter bare behøver å bli transportert rett til tomten din.

Helårsbolig – Selv om mange kanskje vil tenke at en containerbolig passer best som bolig til sommerhalvåret, er faktumet at de aller fleste containerhus kommer ferdig isolert med polyuretan skum. Dette betyr at de er godt isolerte og gir god isolering hele året rundt.

Lite vedlikehold – I tillegg til å være holdbare, er containerboliger også enkle å vedlikeholde. På grunn av liten størrelse og gode, slitesterke materialer er det enkel vedlikehold å ta hensyn til, sammenlignet med et vanlig hus eller hytte.