Annonse
Restauratør Kjellaug Hegbom på Den Glade Gris, med skulpturen. Foto:DGG

Restaurant hedrer grisen med skulptur

Fotograf og multikunstner Bård Gundersen fikk i oppdrag av restauranten Den Glade Gris å skape Norges mest fotograferte skulptur, nest etter Sinnataggen og Monolitten.

- Jeg tenkte at dette var helt crazy og et virkelig hårete mål, men tente umiddelbart, sier Bård Gundersen. - I samarbeid med restauranten startet vi opp med en fuktig idédugnad, som først resulterte i en litt sexy og burlesk grisepurke. Etter flere skisseutkast og diskusjoner, endte vi opp med en skulptur som skulle aktivisere gjestene i restauranten. Det endelige resultatet ble en smilende og glad gris, som hverken er purke eller råne, men med menneskelige trekk, og sittende på en benk i full størrelse.

Skulpturen er utført i bronse, veier 400 kg og er plassert rett utenfor restauranten i St. Olavsgate i Oslo.

- Jeg er kjempefornøyd med resultatet, sier selveste sjefspurka på Den Glade Gris, Kjellaug Hegbom, som har drevet restauranten i 8 år. - Dette blir en helt ny måte å drive markedsføring. Ingen ting er bedre enn når gjestene selv distribuerer foto fra et restaurantbesøk, sier hun.

Restauranten har fokuset på svinekjøtt og øl fra norske bryggerier. Spesialiteten er langgrillet svineknoke og i 2019 ble det solgt 27.400 knoker. 

Annonse
Annonse