Annonse

Borgen satser på kvitfjell

Kvitfjell Holding, der norsk-amerikanske Bjørn Erik Borgen er hovedeier, har inngått en avtale med Einar C. Nagell-Erichsen om å kjøpe all virksomhet i selskapet Opplev Kvitfjell. Kvitfjell Holding har fra før datterselskapene Kvitfjell Alpinanlegg AS og GudbrandsGard Hotell.

Alle Opplev Kvitfjells avdelinger legges inn under Kvitfjell Alpinanlegg AS. Dette omfatter booking av hytter og leiligheter, skiutleie, skiskole, hytteservice og sportsbutikken på mellomstasjonen, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Kvitfjell Holding kom inn på eiersiden i Kvitfjell i 2003. De kjøpte selskapene av Nagell-Erichsen, etter at han kom i økonomisk uføre og måtte selge.I 2005 var Nagell-Erichsen tilbake i Kvitfjell, gjennom selskapet Opplev Kvitfjell. I 2009 omsatte dette selskapet for 20 millioner kroner, i 2010 for ca. 17 millioner kroner.

- Kvitfjell bygger seg sakte men sikkert opp som en av landets fremste vintersportsdestinasjoner, sier Bjørn Erik Borgen til HRR.

- Vi kjøpte alpinselskapet Kvitfjell og etablerte Kvitfjell Holding  i 2003. Vi fortsetter å utvikle området og har store planer for vestsiden av Kvitfjell, et nytt område kalt Kvitfjell Varden. Disse planene er nå til behandling hos de lokale myndigheter. Vi har jobbet med planene i flere år og målet er å lage et nytt område for skisport med heiser, utbygging av hytter, leiligheter og utleieenheter. Det er snakk om betydelige investeringer, fordi infrastrukturen også må bygges ut.  Vi har en partner, Kvitfjell Vest, og sammen står vi bak disse nye planene, sier Borgen.

- Jeg ser frem til at nye E6 blir ferdig fra Oslo til Fåvang, og etterhvert videre til Trondheim. Når den nye veien er klar, vil Kvitfjell komme mye nærmere hovedstadsområdet og Oslo Lufthavn, som selvfølgelig er svært viktig også når vi snakker om å få utenlandske skiturister inn til landet.

Jeg jobber på begge sider av Atlanteren. Her i Kvitfjell jobber jeg nært med Norges Skiforbund og Hafjell/Kvitfjell Alpinorganisasjon. Det diskuteres nå om området skal søke om å få Alpin-VM. I USA har jeg vært involvert i styret for United States Ski and Snowboard Team i mange år. Jeg bor i Vail og sitter i ledelsen av Vail Valley Foundation, som er organisasjonskomitéen for Alpin-VM i 2015, det skal arrangeres i Beaver Creek og Vail, sier Bjørn Erik Borgen til HRR.

 Les hele artikkelen i HRR nr. 2, som er ute hos abonnentene neste uke.

Annonse
Annonse
Annonse