Annonse

Carlson rezidor skifter navn og strategi


Carlson Rezidor Hotel Group
skifter navn til Radisson Hotel Group. Navneskiftet vil bli annonsert under International Hotel Investment Forum i Berlin 5. mars, ifølge Hotels Magazine. Der vil selskapet også offentliggjøre sin fem-års visjon for en ny global varemerkestrategi, samt et nytt lojalitetsprogram, Radisson Rewards.

Navnet Carlson forsvinner, fordi familien som grunnla selskapet solgte til kinesiske HNA Group* i 2016.

Flere hoteller skal reposisjoneres og renoveres og det skal være planer om å øke porteføljen med 13.000 rom netto innen utgangen av 2022.

Rezidor driver 19 Radisson Blu-hoteller og 5 Park Inn by Radisson i Norge.

* Rezidor-eier HNA ble startet i 2000 av forretningsmannen Chen Feng og delstatsregjeringen i Hainan. Målet har vært å gjøre HNA til et av verdens ti største selskaper innen 2025. HNA har lånt store beløp for å finansiere oppkjøp på rundt $50 milliarder (NOK 394 milliarder) siden 2015. Mye tyder nå på at de har gapt over for mye. De siste fem årene har de kun vært istand til å betale gjeld, ved å ta opp ny gjeld. I januar sendte de ut en melding til sine kreditorer om at de ville få likviditetsproblemer på minst $2,4 milliarder (NOK 19 milliarder) i første kvartal 2018. HNA arbeider nå med å selge eiendommer i London og New York, samt et resort i Fransk Polynesia. Andre selskaper skal børsnoteres, ifølge The Economist.

Annonse
Annonse
Annonse