Annonse

Christopher davidsen til britannia


Etter flere år som konkurransekokk på aller høyeste nivå, er Christopher Davidsen klar for neste steg i karrieren: Egen restaurant i SpeilsalenBritannia Hotel.

Davidsen tok sølv i Bocuse d`Or i Lyon i januar i år og har fra før sølv i Bocuse d`Or Europe og gull i Global Chef VM, som foreløpige karrierehøydepunkter. Ambisjonen er at restauranten på Britannia skal bli en av Norges aller beste.

Davidsen er ansatt på Britannia Hotel fra 1. mai 2018 og får ansvaret for prestisjerestauranten Speilsalen ved gjenåpningen av hotellet. Speilsalen har vært et av Trondheims flotteste selskapslokaler siden åpningen i 1870,

Davidsen skal bruke det neste året til å hente inspirasjon og utvikle konseptet Speilsalen, der han blant annet skal hospitere hos flere anerkjente topp-restauranter i utlandet.

Når han nå får åpne sin egen restaurant i ærverdige Speilsalen, er målet å oppnå internasjonal anerkjennelse og ta en posisjon som en av Norges beste restauranter.

Adm. direktør Mikael Forselius sier følgende om Christopher Davidsen inntog i Speilsalen:

– Christopher Davidsen er akkurat den personen vi har lett etter når vi nå skal etablere Britannias prestisjerestaurant i Speilsalen. Vi har funnet en stjernekokk med store ambisjoner, en kokk som har bevist at han kan lage mat i verdensklasse og som også har en lokal forankring til Trondheim og kunnskap om de fantastiske råvarene vi har i regionen. Jeg er overbevist om at Christopher kommer til å lykkes med å gjøre Speilsalen til et trøndersk mattempel og gleder meg til å jobbe sammen med ham.

Britannia Hotel skal etter gjenåpning i 2019 fremstå som et av Norges aller beste hoteller, et reisemål i seg selv, med seks ulike restaurantkonsepter: fra spennende, uformelle mat- og drikketilbud, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen.

Annonse
Annonse
Annonse