Annonse

Cointreau med kvinnelige bartendere på laget

Likørprodusenten Cointreau ble opprettet i 1849 av Adolphe Cointreau og hans bror Edouard-Jean Cointreau fra Angers. De laget en blanding av skall fra søte og bitre appelsiner, og ren alkohol fra sukkerbeter. De første flaskene Cointreau ble solgt i 1875. Nå selges det over 13 millioner flasker i året, og Cointreau er å finne i nesten alle verdens land. 90 prosent av produksjonen går til eksport. Cointreau & Cie SA var eiet av familien frem til 1990, da de slo seg sammen med verdens nest største cognacprodusent, E. Rémy Martin & Cie SA, og dannet aksjeselskapet Rémy Cointreau.

Cointreau har en alkoholprosent på 40 og drikkes vanligvis bar, som en likør eller digestif, men inngår også i mange populære cocktails, f.eks. Margarita, Sidecar og Cosmopolitan. I tillegg er Cointreau glimrende som tilsetning til fruktsalat eller iskrem.

Les femmes de l'équipe (kvinnene i laget) er en gruppe av utvalgte norske toppbartendere. Leder er Anne Maurseth, eier av en av Oslos beste cocktailbarer, «Andre til Høyre». Sammen med Cointreau`s brand manager i Norge, Katrin Reitz-Moe, hos importøren Robert Prizelius, har hun valgt 8 av Norges beste kvinnelige bartendere fra Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen til å være med på laget. 

Målet til Les femmes de l'équipe er å skape et nettverk for utveksling blant kvinnelige bartendere, som gjør en fantastisk jobb i barene sine og som elsker å representere barkulturen. Det finnes fortsatt mange flere menn enn kvinner bak Norges cocktailbarer, selv om kreativiteten og engasjementet er høyt blant kvinnene, for å skape de beste gjesteopplevelsene. Programmet er ikke knyttet til barene, men bartenderne. Flere kreative bartendere som gjør det bra, ønsker å flytte mellom de beste stedene for å lære mer, dette understøtter programmet. 

Dette er de norske Les femmes og cocktailbarene de jobber i: 

Anne Maurseth, Andre til Høyre, Oslo

Alexandra Mateus, Andre til Høyre, Oslo

Lene Salbu Talmatch, Dark & Stormy, Bergen

Milena Grudzien, Bortenfor, Oslo

Lilian Saernmo, Tempo Tempo, Bergen

Alyssa Heidt, Andre til Høyre, Oslo

Arja Myhre, Krongods, Oslo

Malin Stavsøien, Nordøst, Trondheim

Frida Broms, Alf & Werner, Stavanger

Bilde: En av Les femmes de l'équipe Cointreau, bartender Arja Myhre på Krongods i Oslo, med sin cocktail Virago.  

Annonse
Annonse
Annonse