Produktutvikler i Diplom-Is, Martine Svendsen (t.v) og merkevaresjef Ingrid Vestnes Arntsen.

Årets nyheter fra Diplom-Is

En helt ny og innovativ krone-is med teknologi ingen norske isdisker har sett før, en etterspurt klassiker, og to tradisjonsrike folkefavoritter i ett. Årets isnyheter fra Diplom-Is byr på innovasjon, gjensynsglede, og spennende smakskombinasjoner.

Årets nyvinning i Diplom-Is-fryseren er Sjokomums, en helt ny iskremtype i norsk sammenheng. Isen er en kombinasjon av vaniljeis og en myk og luftig sjokolademousse som tvistes sammen, før den toppes med krokankuler.

Det er første gang teknikken som gir den luftige sjokolademoussen benyttes i norsk iskremproduksjon.

– Utfordringen med å bruke sjokomousse i iskrem er å få til å bevare den myke og luftige konsistensen, og marmorere denne inn sammen med iskremen. Det tok litt tid før vi fant ut av hvordan vi skulle klare det, men da vi fant løsningen, var stemningen i produksjonen veldig god, sier produktutvikler i Diplom-Is, Martine Svendsen.

Resultatet er en is som smaksmessig skiller seg ut fra all annen is man har hatt i Norge tidligere. Også internasjonalt er sjokolademousse sjeldent brukt i småis.

– Både teknikken som ligger bak, og bruken av sjokolademousse er sjelden vare. Jeg vet at noe lignende er gjort i Finland, men utover det har jeg ikke kjennskap til at det finnes en lignende is som Sjokomums. Dette er helt klart årets mest spennende isnyhet, sier merkevaresjef i Diplom-Is, Ingrid Vestnes Arntsen.

To folkefavoritter i ett

En is med lenger historikk, er boksisen Tress. Folkefavoritten kom første gang på markedet i 1953 og har siden vært et populært valg på tvers av generasjoner.

Etter 71 år i boks, kommer Tress-isen nå også som Krone-is. I denne versjonen av folkefavoritten er vanilje- og jordbærisen tvistet sammen i et kremmerhus av kjeks, med sjokoladesaus mellom de to smakene, og kommer i flerpakning.

– Dette er en hyllest til to tradisjonsrike folkefavoritter, som flettes sammen til det som forhåpentligvis blir en ny folkefavoritt. Sammen med Sjokomums utgjør den nå en del av den utvidede Krone-is-familien fra Diplom-Is, sier Arntsen.

Dream i ny drakt og med mer yoghurt

En annen familie i Diplom-Is-slekten er Dream. Yoghurtisen ble lansert for første gang i 1997 og har siden vært et fast innslag i isdisken. Nå har Dream vært gjennom en større modernisering, der både design, smak og mengden yoghurt er økt.

– Yoghurtis er populært blant nordmenn. Først og fremst på grunn av den milde og forfriskende smaken, men også fordi den inneholder mindre fett enn annen is. Vi tror det er mange som vil drømme seg bort i denne serien, sier markedsdirektør i Diplom-Is, Marianne Grøtte.

 

Powered by Labrador CMS