Annonse

Enorm hotellutbygging i berlin

I Berlin har det de siste årene vært en enorm utbygging av nye hoteller. Byggingen pågår fortsatt, i 2010 ble det åpnet en serie nye hoteller, og arbeid med hoteller som skal åpne iår og neste år pågår for fullt.

I 2010 passerte Berlin for første gang 20 millioner overnattinger i året. – Det tok Berlin 55 år å passere 10 millioner overnattinger. De neste ti millionene er nå passert på bare 10 år. Ingen annen europeiske by har hatt en slik dynamisk utvikling i de senere år. Berlin er derfor blant de store vinnerne når det gjelder byturisme. Senatet i Berlin har hele tiden gitt spesiell prioritet til å promovere turismen til byen og vil fortsette å gjøre det. På denne måten investerer vi i fremtiden og sikrer arbeidsplasser og styrker den økonomiske kraften i den tyske hovedstaden, sier Berlins regjerende borgermester, Klaus Wowereit.

- Berlin spiller nå i de tre stores liga, sammen med London og Paris. Hvem hadde trodd det for 20 år siden? Berlin er tilbake på kartet, sier Burkhard Kieker, sjef for byens markedsføringsorganisasjon, visitBerlin.

I de siste årene har Berlin som destinasjon opplevd fantastisk vekst, i motsetning til alle sammenlignbare destinasjoner. Mens byen hadde vel 5 millioner besøkende og 11,5 millioner overnattinger i 2000, var det 8,3 millioner gjester og 18,9 millioner overnattinger i den tyske hovedstaden i 2009. Tallene for 2010 ser ut til å lande på 9 millioner gjester og i overkant av 20 millioner overnattinger. Hver overnattingsgjest bruker i gjennomsnitt EUR 196.70 pr dag, som i første rekke kommer hoteller og serveringssteder, samt handelen tilgode. Totalomsetningen for turisme i Berlin anslås til EUR 9 milliarder årlig.

 Iår blir det også en strøm av nye hotellåpninger i den tyske hovedstaden. Mot slutten av året får byens prestisjehotel, Hotel Adlon, (bildet) sterk konkurranse, da åpner amerikanske Waldorf Astoria Group sitt første nybygg i Europa. Byggingen, like ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche ved Kurfürstendam, pågår nå for fullt. Waldorf Astoria Berlin får 242 luksuriøse rom og suiter, stor konferanseavdeling og flott spa. Dette er Hiltons hotell nummer to i Berlin og skal utfylle Hilton Berlin, som ligger fire kilometer unna. Bygningen, som eies av et Abu Dhabi-selskap, vil koste EUR 180 millioner.

 Les hele artikkelen i HRR nr.1/2011, som er på vei ut til abonnentene i disse dager.

Annonse
Annonse
Annonse